🔷فواید مباحثه قسمت دوم 🔷
۰۱ شناخت اشتباهات خويش:
برخى اوقات انسان گمان مى كند درك او از مطلب صحيح بوده است. در صورتى كه با بحث و مناظره افقهاى فكرى ديگرى به رويش گشوده و متوجه اشتباه خويش مى شود. آگاهى يافتن از نقاط ضعف باعث مى شود طلبه به سوى يادگيرى بيشتر و برطرف كردن سريعتر مشكلات علمى پيش رود و توفيق خود را در مباحثات بعدى تضمين كند و به پرسش ها پاسخ علمى و منطقى دهد.
۲. كشف سطح معلومات:
مباحثه به طلبه مى فهماند كه در چه سطحى از علم قرار دارد، معمولاً چه نوع مطالبى را فراموش مى كند و مانند آن. در صورت ادامه چنين روشى طلبه به تدريج شيوه دقت و نكته سنجى و روش يافتن نقاط ضعف و نيز روش صحيح اصلاح مطالب ضعيف و بى منطق را مى آموزد و اين گونه دقتها به سرعت انتقال مفاهيم و توانايى نقد صحيح و سريع يارى مى دهد.
۳. تسلط بر روش تدريس:
از بركات مهم مباحثه اين است كه بيشترين كمك را به طلبه مى كند كه چگونه مفاهيم درسى را تمرين كند. مثلاً طلبه اى كه در يك مباحثه نقش استاد را ايفا مى كند، نه تنها بايد مطالب آن درس را دقيقاً بداند بلكه بايد توان آن را در خويش بيابد كه آن مطلب را تدريس كند. منظور اين است كه حفظ طوطى وار مطالب، طلبه را در هنگام مباحثه رسوا مى كند. از اين رو وى مجبور است ضمن آنكه مطالب را تدريس مى كند، نكات فنى «تدريس» را در نظر بگيرد. بدين ترتيب جلسه مباحثه به يك كلاس نمونه تبديل مى شود كه در آن طلاب به تمرين معلمى مى پردازند و يافته هاى علمى و مهارتهاى خود را عرضه مى كنند.
🌸 کانال رسمی حوزه علمیه خواهران استان سمنان
🆔
@mhw_semnan