🔻استاد حوزه :
آموختن علم واقعی پلی برای رسیدن به حقیقت عبودیت
💠استاد حوزه در نشست درس اخلاق حوزه گفت: علم حقیقی آن نوری است که انسان را به حقیقت عبودیت رسانده و خداوند آن را دردل هرکسی که برایش اراده خیر کند قرار می دهد.
🔹به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه فاطمیه سلام الله علیها مهدی شهر: جلسه درس اخلاق در آستانه میلاد پیامبر اکرم و امام صادق علیهم السلام در برنامه صبحگاه مدرسه علمیه فاطمیه مهدی شهر برگزار شد. در این جلسه حجه الاسلام و المسلمین سیادتی ضمن بیان سیره پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم و امام صادق علیه السلام در زمینه علم آموزی گفت: آموختن علم به خصوص علوم نافع در سیره پیامبر اکرم و امام صادق علیهم السلام بسیار مورد تکریم قرار گرفته است. علوم نافع برطبق روایات عبارتند از: آیات محکمه، فریضه عادله و سنت قائمه. مازاد برآن فضیلت است.
وی افزود: آیات محکمه علم کلام واعتقادات است. فریضه عادله علم اخلاق است زیرا روح انسان را به حد اعتدال رسانده و از افراط و تفریط باز می دارد و سنت قائمه احکام شرعی است.
استاد حوزه بیان کرد: همه علوم کم و بیش مورد نیازبشر هستند ولی انسان فرصت فرا گیری همه علوم را ندارد. لذا فقط میتواند برخی علوم را فرا گیرد ولی فراگیری علوم اعتقادت و اخلاق و احکام بر هر کسی واجب است و یقینا خداوند هر انسانی را که انتخاب کرده باشد طلبه حوزه علمیه می شود .
سیادتی تصریح کرد: در مرحله بعد باید ببینیم که این علم را در چه راهی مصرف کنیم. علم حقیقی آن نوری است که خداوند دردل هرکسی که برایش اراده خیر کند قرار می دهد. آن علمی که باید بعد از این راه ظاهری که شامل آموختن ، مباحثه و مذاکره و ...می شود باید دنبال شود علمی است که انسان را به حقیقت عبودیت رهنمون شود.
استاد حوزه ضمن بیان ویژگی های علم واقعی گفت:حقیقت علم که حقیقت عبودیت را منجر می شود ویژگی هایی دارد. یکی از آثار فراگیری علم واقعی این است که انسان خود را مالک چیزی نپندارد و بداند اموالی که دست اوست در حقیقت از آن خداست و نتیجه این تفکر این است که انفاق کردن برای انسان راحت می گردد.
وی افزود: اثر و ویژگی دوم این است که باید دید در مسائل زندگی چقدر تدبیر و برنامه ریزی زندگی خود را به خدا می سپارد. ما باید با توانایی و عقلی که خدا به ما داده تدبیر امور رو داشته باشیم ولی اگر اراده خداوند بر امری دگر بود تسلیم محض اراده خداوند باشیم. انسان باید دائما در حالت تسلیم و رضایت از مقدرات خداوند باشد.
سیادتی تصریح کرد: اثر و ویژگی سوم علم واقعی این است که ببینیم چه مقدار اشتغال انسان به اوامر و نواهی زیاد است. چقدر اوامر را انجام می دهیم و چقدر از نواهی را ترک می کنیم. در مجموع اگر این سه مورد رابه خوبی در زندگی اجرا کردیم معلوم می شود میزان بهره ما از این علوم زیاد بوده و این علم ما را به حقیقت عبودیت رهنمون شده است.
#درس_اخلاق
#مدرسه_علمیه_فاطمیه_سلام_الله_علیها_مهدی_شهر
🌸کانال رسمی حوزههای علمیه خواهران
🆔
@kowsarnews