#تحلیل_کتاب
سنگ صبور اثر صادق چوبک
رمان سنگ صبور ماجرای افرادی است که در یک خانهی اجارهای حیاط دار قدیمی در اتاقهای مجزا زندگی میکنند. زنی از ساکنین این خانه به نام گوهر ناپدید شده است و این سرآغاز ماجراهاست.
داستان بصورت تک گویی بیرونی یا تک گویی نمایشی از زبان شخصیتهای مختلف بیان میشود. سنگ صبور بیست و چهار فصل دارد و در هر فصل داستان را از زاویهی دید شخصیتهای مختلف داستانی میبینیم.
احمد آقا، بلقیس، کامل زری، جهان سلطان، سیف القلم شخصیت هایی هستند که داستان را از زاویه دید آنها میبینیم. انتخاب این فرم داستانی به خواننده امکان میدهد که به تمام زوایای تاریک داستان نوری تابانده شود و این به اصطلاح چند لتی شدن داستان شده است که صداهای شخصیتهای بیشتری در داستان شنیده شود که هر یک دایرهی لغات، لحن و لهجهی مختص خود را دارد.
شخصیتهای داستان در دل روایت اتفاق گم شدن گوهر خانوم به شرح سرگذشت خود نیز میپردازند و اتفاق گم شدن زن بهانهای میشود تا هر یک زندگی خود و نقش خود در این اتفاق را مرور میکند.
و از این رهگذر ما با زندگی هر یک از این افراد آشنا میشویم. و بهتر بگویم با سیر سقوط هر یک از این افراد از جایگاهی که قبلن بوده اند تا زندگی امروز آشنا میشویم. شخصیت پردازیهای صادق چوبک در این رمان بسیار دقیق و جزئی تصویر شده اند. از ویژگیهای جسمی تا ویژگیهای روحی همه بصورت جزئی به کلمه در آمده اند. شخصیتهای رمان بسیار باورپذیرند.
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒
@ktbsefid