زندان تکنولوژی برای کاربران کره شمالی! یک اینترنت محدود
جدا از کیفیت بالا یا پایین اینترنت در این کشور و اینکه چه افرادی به آن دسترسی دارند، مشکل اینجاست که اینترنت تحت کنترل شدید دولت قرار دارد. کل زیرساختهای شبکه ارتباطی این کشور بهطور سنگین زیرپوشش سرویسهای امنیتی قرار دارند و همه موارد توسط یک آژانس دولتی با نام Bureau27 رصد میشود؛ موضوعی که فعالان حقوق بشر را بسیار نگران فعالان سیاسی در این کشور میکند چرا که با این حجم نظارت احتمال دستگیری این فعالان بسیار بالا میرود. برخی نیز نگرانند که اندک مبارزات موجود در این کشور نیز با توجه به این محدودیتها عملاً رنگ ببازد.
این گوشیهای جاسوس
یکی دیگر از مواردی که کره شمالی برای قطع ارتباط مردمش با جهان به کار گرفته، واردات گوشیهای اندرویدی ارزان قیمت چینی و نصب نرم افزارهایی خاص روی آنها بهمنظور جاسوسی از مردم و شنود آنهاست. مردم میتوانند این گوشیها را از هر مغازهای خریداری کنند اما به هرحال همه میدانند که با خرید آن، عملاً زیر ذره بین دولت قرار میگیرند. شاید با خودتان بگویید راهکار مقابله با این مشکل، خرید گوشیهای قاچاقی است که از مرز چین بهصورت غیرقانونی وارد میشود اما در پاسخ باید گفت چنین کاری عملاً امکانپذیر نیست چون چنین گوشیهایی بلافاصله از طریق شبکه تلفن همراه کره شمالی ردیابی میشوند و البته فرد خاطی با مجازاتی سنگین مواجه میشود.
این موضوع برای کامپیوترهای PC نیز مصداق دارد. کرهشمالی یک سیستم عامل بر مبنای لینوکس با نام Red Star را طراحی کرده که روی همه کامپیوترهای وارداتی نصب میشود تا دولت بتواند بهصورت مخفیانه فعالیت کاربران را زیر نظر بگیرد. همه کامپیوترهای PC موجود در این کشور به این سیستم عامل مجهز هستند و هرگونه فعالیتی رصد میشود.
تلفنهای همراه موجود در کره شمالی اندرویدی و متن باز هستند. به همین دلیل هم مهندسان، نرمافزارهای دستکاری شده را که شامل یک برنامه با نام Red Flag است، روی گوشیها نصب میکنند تا به این ترتیب دولت کره شمالی بتواند بر همه رفتار کاربران در گوشیشان نظارت داشته باشد. بهعنوان مثال اسکرین شاتهای مردم را ببینند و همچنین متوجه شوند که از چه سایتهایی بازدید کردهاند.گفته میشود اسکرین شاتهای کاربران روی یک دیتابیس با نام Trace Viewer ذخیره میشود و درصورت تشخیص موضوعی که برای رژیم کرهشمالی خطرناک باشد نسبت به آن واکنش نشان میدهد. به اعتقاد «مارتین ویلیامز» این امکان وجود ندارد که دولت بتواند همه اسکرین شاتها را بررسی کند ولی مردم از ترس عقوبت کار، دچار خودسانسوری شدهاند و بیشتر آنها از اسکرین شات گرفتن اجتناب میکنند.
کاربران در این کشور در صورتی که فایل یک رسانه خارجی را باز کنند دولت بلافاصله از آن مطلع میشود چرا که مهندسان، یک نرم افزار علامتگذاری فایل روی کامپیوترهای PC یا تلفن همراه نصب کردهاند. به محض باز شدن چنین فایلهایی روی تلفن همراه یا کامپیوتر شخصی، این فایلها بلافاصله علامتگذاری شده و مورد نظارت دولت قرار میگیرد. بهدنبال این علامت گذاری، چنین افرادی از این پس بیش از گذشته تحت کنترل قرار میگیرند چون از نظر کیم جونگ اون یک خطر بالقوه محسوب میشوند.