چگونه گوده یا چاله برای کاشت بذر بادام ایجاد کنیم؟
۱. بهتر است گوده یا چاله را در بالای درخت مادری یا بوتهها یا یک تخته سنگ ایجاد کنیم.
▫️ نکته: اگر محل کاشت بذر در کوه باشد، سنگهای بزرگ را پیدا کرده و در نقطۀ آبگیر (رشد سبزۀ بیشتر نشانۀ آبگیر بودن است) چاله را آماده میکنیم. مزیت سنگهای بزرگ هم در آبگیر بودن است و هم جهت سنگ چینی برای حفاظت از دام کار ما را آسانتر میکند.
۲. برای ایجاد چاله یک دایره فرضی به قطر ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر بر روی خاک ترسیم میکنیم.
۳. سپس با ترسیم قطر دایره روی زمین آن را به دو قسمت مساوی تقسیم میکنیم به صورتی که نسبت به شیب زمین و مسیر جاری شدن آب، یک نیم دایره بالا و نیم دیگر پایین قرار بگیرد.
۴. حدود ۵ سانتیمتر از سطح خاک چاله را با کلنگ کنده و با بیلچه در گوشهای بیرون از چاله قرار میدهیم تا موقع کاشت بذر از خاک سطح الارض استفاده کنیم.
۵. نیمه پایینی قطر دایره را به عمق ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر با کلنگ میکنیم و خاک آن را در قسمت پایین و بیرون از گوده تخلیه و با آن یک پشته در قسمت پایینی چاله درست میکنیم تا به مانند یک خاکریز کوچک مانع خروج آب از گودال شود.
۶. در مرحله بعد خاک قسمت بالایی قطر دایره را به عمق ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر میکنیم و در قسمت پایینی قطر دایره که از قبل آن را گود کردهایم میریزیم تا چالهای یکنواخت ایجاد شود.
▫️ نکته: هر چه عمق خاک کف گوده بیشتر کنده شود؛ بعد از اینکه بذر سبز شد امکان ریشه دوانی بذر بیشتر میشود و نهال میتواند در مدت زمان کوتاهتری (۳ ماه زمستان) ریشه دوانی بیشتری داشته باشد. و این ریشه دوانی سریع و زیاد باعث میشود که نهال نورس
#بادام، قبل از فرا رسیدن دورۀ گرما و وقوع تنش خشکی ریشههای خود را در خاک اصلی مستقر و از خطر خشک شدن در تابستان نجات پیدا کند.
۷. برای این که گوده در بارندگیهای شدید پر نشده و پشته شکسته نشود، باید کمی بالاتر از قطر دایره یک آبراه به عمق ۵ تا ۷ سانتیمتر ایجاد کنیم.
۸. برای این که عمق آبراهه از ۵ سانتیمتر پایینتر نرود، یک تکه سنگ صاف داخل کف آبراه قرار دهید تا آب، عمق ورودی آبراهه را بیشتر نکند و ارتفاع آبگیری گوده کم نشود.
#نذر_سبز_مادری
#ایران_سرسبز
#ایران_قوی
@LC360IR