🔹تعامل کتابخانه های سراسر کشور در راستای تسهیل دسترسی پژوهشگران به منابع
🔻تسهیل دسترسی پژوهشگران به منابع مورد نیاز در سلسله نشست های «هماندیشی کتابخانههای تخصصی اهل بیت(ع) در سراسر کشور» با همکاری بین کتابخانه ای مورد تاکید قرار گرفت.
🔻به گزارش روابط عمومی کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب به نقل از گنجینه رضوی، در این نشست وبیناری که با همکاری کتابخانههای تخصصی آستان قدس رضوی، مجمع کتابخانههای تخصصی استان قم و کتابخانه تخصصی امیرالمومنین(ع) برگزار شد.
🔻 مهدی محمدی شجاعی؛ دبیر مکتا – مجتمع کتابخانه های تخصصی استان قم- و مدیر کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب، فعالیت های این مجموعه را در راستای تعامل و ارتباط بهتر کتابخانهها با هدف ایجاد دسترسی بیشتر و تبادل تجربیات مدیران و همگامی ایشان در پاسخگویی به نیاز پژوهشگران عنوان کرد.
وی تصریح کرد: این کتابخانه در حال حاضر با ۴۷ کتابخانه در استان قم و ۲۰ کتابخانه بزرگ در سایر استانها در راستای اهداف تبیین شده در ارتباط است.
🔻سید جواد طباطبایی؛ مدیر کتابخانه تخصصی امام رضا(ع) در مشهد، نشر معارف رضوی را مهمترین بخش چشم انداز فرهنگی آستان قدس رضوی دانست و افزود:کتابخانه تخصصی امام رضا(ع) در راستای این رسالت راه اندازی شده است.
وی تصریح کرد: کتابخانه تخصصی امام رضا(ع) با ۵۰۰ جلد کتاب در ۲۰ سال گذشته به بهرهبرداری رسید و امروزه دارای بیش از هشت هزار جلد کتاب با موضوع سیره و شخصیت امام رضا(ع) است که این منابع با برگزاری نشستهای تخصصی با عنوان بازخوانی متون رضوی معرفی میشود.
🔻قاسم فدائی راد؛ مدیر کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی بهعنوان دیگر سخنران این نشست وبیناری نیز به نگهداری ۳۹ هزار و ۱۹ نسخه خطی، ۴هزار کتاب چاپ سنگی و سربی، ۹۲۰ پایاننامه، یکصد و۱۴ هزار کتب چاپی و یکصد هزار منابع دیجیتال در این کتابخانه اشاره و ابراز کرد: راهاندازی ایستگاه مطالعه زائر و نمایشگاه دائمی کتاب و نرم افزار از دیگر خدمات این کتابخانه به تمامی پژوهشگران جهان اسلام است.
وی در بخش دیگر سخنان خود راه اندازی کانال تخصصی اهل بیت(ع) بهمنظور به اشتراک گذاشتن منابع علمی موجود در کتابخانهها و معرفی آنها به مخاطبین را از الزامات تعاملات کتابخانههای تخصصی اهل بیت(ع) در کشور خواند.
🔻تعامل کتابخانههای تخصصی در معرفی مراکز پژوهشی
محمد مجتهدی؛ مدیر کتابخانه تخصصی امیرالمومنین(ع)، این کتابخانه را بهعنوان یکی از جامعترین کتابخانههای تخصصی با موضوع سیره امام علی(ع) در سطح بینالملل برشمرد که دارای منابعی ارزنده به ۷۰ زبان زنده دنیا است.
وی با اشاره به ارائه خدمات رایگان این کتابخانه به تمامی پژوهشگران، نسبت به غنیسازی بیش از پیش محتوای آن در راستای تقویت کاری محققان در حوزه امیرالمومنین(ع) از سوی سایر کتابخانههای اهل بیت(ع) سراسر کشور تاکید کرد.
🔻ایجاد شبکه برای تسهیل دسترسی به منابع
حسن رجبیان؛ مدیر کتابخانه آیت الله حائری(ره) این کتابخانه را یکی از قدیمیترین کتابخانه استان قم برشمرد که در سال ۱۳۰۹ با هدف ترویج مبانی اهل بیت(ع) تاسیس شد که طی این مدت با نگهداری منابع ارزشمند و غنی، خدمات خود را به مراجعان و به ویژه حوزویان ارائه کرده است.
وی با تاکید بر تعامل بین کتابخانه ها تصریح کرد: با توجه به شرایط موجود جمع آوری و مجموعه سازی منابع هزینه های سنگینی را به همراه خواهد داشت که این امر با ارتباط با مراکز و ایجاد شبکه تسهیل می شود.
🔻۲میلیون نسخه خطی با موضوع اسلام در کتابخانههای جهان
حسین متقی؛ کارشناس و صاحب نظر در زمینه منابع اهل بیت(ع) در این نشست وبیناری، با اشاره به وجود ۵ میلیون نسخه خطی در کتابخانههای سراسر جهان گفت: از این تعداد ۲میلیون نسخه با محوریت اسلام است که ۲۵ هزار عنوان در حداقل ۲۵۰هزار نسخه از آن به اهل بیت(ع) اختصاص دارد.
وی با بیان این مطلب گفت: اساسیترین اصل پذیرفته شده برای تمامی عرصههای مطالعاتی و پژوهشی، دسترسی محققان به منابع پژوهشی و تلاش در روند تسهیلسازی این دسترسیهاست.
🔻اسماعیل راهنورد مدیر کتابخانه آیت الله بروجردی نیز در ادامه این نشست، همگرایی و همکاری میان کتابخانههای تخصصی در برنامهریزی برای تحقق این مهم را لازمه ایجاد شبکه مشترک میان کتابخانههای تخصصی دانست.
🔻مختار شمسالدینی
مدیر کتابخانه مجمع جهانی اهل بیت(ع)تجدید نظر در سیاستهای مالکیت منابع و تجمیع ظرفیتهای موجود را رویکری برای تسهیل امر پژوهش عنوان کرد.
#کتاب_زندگیات_را_با_دانایی_ورق_بزن
✨باما همراه باشید✨
کتابسرای ادیان 🔻🔻🔻
🌐
lib.urd.ac.ir
@libadyan
https://chat.whatsapp.com/EoVBAokfOgzDm4r3r973ci