🔴 هجوم پیمانکاران به
#انتخابات_مجلس!
🔹مجلس شورای اسلامی، بالاترین رکن نظارت بر دستگاه های دولتی و حاکمیتی و خصوصی است که می تواند ریل گذار حرکت نظام سیاسی و قوه مجریه باشد. مجلس می تواند با قانونگذاری و تصویب طرح ها و لوایح گوناگون و قوانین مختلفه، برای سیاست، فرهنگ و اقتصاد کشور ریل گذاری کند و همچنین با نظارت مستمر بر تمام دستگاه ها، اجرای صحیح و درست قوانین را پیگیری کند و اگر مشکل، معضل یا فسادی را رصد کرد، با اقداماتی قانونی مسائل را حل نماید.
🔸امروز عموم مردم اعم از نخبگان سیاسی و فرهنگی و افراد عادی جامعه، در این تردید ندارند که مجلس فعلی بود و نبودش در کشور اهمیت ندارد! وضعیت اقتصادی مردم طی سالهای اخیر زیرورو شده، دارایی آنها کاهش پیدا کرده، هزینه های زندگی بسیار افزایش یافته، قیمت ارز و دلار و پراید و مسکن و خوراک و پوشاک به شدت متورم شده، اما هیچ اراده ای بر مجلس حاکم نیست که برای حل مشکلات ملت و دولت، کاری شود!
🔹در شرایط بحران اقتصادی اخیر همگان دریافتند که عموم نمایندگان مجلس نتوانستند به وظایف خود عمل کنند. باری از دوش ملت برنداشته و جلوی رهاشدگی اقتصاد را نگرفته اند. دولتمردان به هر شکلی خواستند از مجلس سواری گرفتند و هر طرح و برنامه ای که می خواستند را بدون اذن و اجازه مجلس اجرا کرده و در عمل مجلس را به هیچ هم حساب نکرده اند!
🔸سیاست خارجی واداده 6 سال اخیر و انفعال محض دولت تدبیر و امید در برابر دولت های غربی و همچنین بی توجهی و قطع ارتباط مؤثر با کشورهای همسایه و عدم توجه به ۶۰۰ میلیون نفر هم مرز هم نتوانست مجلس به خواب رفته فعلی را از خواب خرگوشی بیدار کند! دولت فعلی به امید ارتباط و عنایات دولت های غربی، ۶۰۰ میلیون نفر هم مرز را فراموش کرده که میتوانست از طریق تجارت با همین ۶۰۰ میلیون این وضعیت را سامان بخشد؛ اما دردناک تر سکوت و همراهی مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی با این وضعیت است.
🔹خیلی از نمایندگان فعلی به جای انجام وظایف قانونی خود که همان نظارت بر دستگاه های اجرایی کشور و خاصه حوزه انتخابیه خویش و قانونگذاری است، به امور فرعی و پیمانکاری و دلال بازی و عزل و نصب و دخالت های بیجا در امور اجرایی استان و شهر خود پرداخته اند!
🔸برخی از نمایندگان خوزستان نیز از این دست افراد بوده اند که به جای پیگیری حق و حقوق استان، شهر و روستاهای حوزه انتخابیه خود، بیشتر به فکر امور فرعی و عزل و نصب و دخالت در امور اجرایی و جزئیات ادارات و دلال بازی بوده اند!
🔹حالا هم چندماه قبل از انتخابات، پیمانکارانی را شاهدیم که برای انتخابات فعالیت می کنند! شاید تا پیش از این پیمانکاران سعی می کرده اند در پشت پرده به حمایت مالی و معنوی از کاندیداهای مورد حمایت خویش بپردازند اما در دوره اخیر، دلالی و پیمانکاربازی نمایندگان کار را به جایی رسانده که پیمانکاران ترجیح داده اند خود شخصاً وارد گود انتخابات شوند! وقتی هم پولش را دارند هم حمایت معنوی در دستگاه های حاکمیتی و دولتی، هم قیافه و هم فکر و سیاسی بازی اش را! پس چرا پول خودشان را برای دیگران خرج کنند؟ تازه نیاز نیست پول آنها به واسطه نمایندگان خرج شود و نمایندگان پزش را بدهند که ما به فلان اداره یا فلان شرکت یا فلان مؤسسه کمک کرده ایم!
🔸نمایندگان معمولاً دستشان در جیب پیمانکاران بود و بدون اجازه از آنان، پولشان را در هرجایی می خواستند خرج می کردند! به تعدادی از فقیر فقرا کمک بلاعوض می کنند، به برخی وام 5 میلیونی و ۱۰ میلیونی می دهند، به برخی از زوج های جوان جهیزیه اهدا می کنند، به برخی مساجد و حسینیه ها کولر اهدا می کنند اما حالا پیمانکاران متوجه شده اند که چه کلاهی سرشان رفته! هرچند پیمانکارن هیچوقت کلاه سرشان نمی رود بلکه بجای ۱۰ میلیونی که می بخشند یک پروژه چندمیلیاردی دست گیرشان می شود! اما حالا دریافته اند که خودشان رسماً و علناً وارد گود انتخابات شوند! وقتی رئیس جمهور و وزرا در سفرهای شهرستانی خود، شب را در خانه باغ های پیمانکاران اتراق می کنند باید هم آنها احساس کنند که دیگر خودشان باید وارد صحنه شوند!
🔹حال باید منتظر ماند و دید که آیا ملت که تا حالا به برخی از نمایندگانِ پیمانکاران رأی می داده اند، از امروز به خودِ پیمانکاران رأی می دهند؟!
✍داود مدرسی یان