فضای تعلیم و تربیت کشور امروزه از منظر سازوکاری و مشرب های تربیتی، تکثر قابل قبولی را در خود داشته و اهل فن می دانند که مدل «اتحادیه انجمن اسلامی دانش آموزان» با الگوی «حلقه های صالحین بسیج» و این دو با سبک «تربیت در میدان با تمرکز بر اردوهای جهادی» کاملا متفاوت بوده و نه تنها در شیوه ها متمایز است بلکه از حیث برونداد نیز، محصولات متفاوتی را از خود نشان می دهد.
تجربه فعالیت تربیتی در چند سال گذشته در حسینیه ارشاد اتفاقاً بستری بود که الگوهای فوق پیاده سازی شود و کشش زیست بوم اجتماعی در منطقه نسبت به هر یک به آزمایش گذارده شود. اما هر یک به دلایل مختلف توفیقات مناسبی را به دست نیاورد و نشان داد که این نسخه ها، قابلیت پیاده سازی را در این اکوسیستم ندارند.
یک سالی است که در شورای فرهنگی تربیتی موسسه بر آن شدیم تا از سبک «تربیت نخبگانی» استفاده کنیم؛ شبیه به تجربه زیسته خودم در کانون دانش پژوهان نخبه. سبکی که مخاطب خود را فرزندان مستعد علمی دانسته و با مکانیزم هایی آنها را شناسایی و با تمرکز بر ابعاد تربیت تحصیلی، جذب و ارتقاء می دهد. در این مکانیزم تلاش می شود تا تربیت معنوی و اخلاقی، فدای تربیت علمی نگردید و با رویکردهای مربی محور، به صورت آگاهانه و غیرآگاهانه، مسیر تربیت همه جانبه دنبال می شود.
برنامه فوق، گام اول از طرح کانون نخبگان حسینیه ارشاد است که به همت دوستان طراحی و در حال اجراست.