🌹🌹روایاتی در مورد استحباب پیاده روی برای زیارت مراقد معصومین(ع)/قسمت دوم
🏴روایت چهارم:
▪️از علی صائغ نقل شده که امام صادق(ع) فرمود: ای علی! به زیارت حسین(ع) برو و آن را ترک مکن. علی صائغ می گوید: عرض کردم: چه ثواب و پاداشی برای زائرش دارد؟ امام فرمود:
▪️«مَنْ أَتَاهُ مَاشِیاً کتَبَ اللَّهُ لَهُ بِکلِّ خُطْوَةٍ حَسَنَةً وَ مَحَا عَنْهُ سَیئَةً وَ رَفَعَ لَهُ دَرَجَةً فَإِذَا أَتَاهُ وَکلَ اللَّهُ بِهِ مَلَکینِ یکتُبَانِ مَا خَرَجَ مِنْ فِیهِ مِنْ خَیرٍ وَ لَا یکتُبَانِ مَا یخْرُجُ مِنْ فِیهِ مِنْ سَیئٍ وَ لَا غَیرِ ذَلِک فَإِذَا انْصَرَفَ وَدَّعُوهُ وَ قَالُوا یا وَلِی اللَّهِ مَغْفُورٌ لَک أَنْتَ مِنْ حِزْبِ اللَّهِ وَ حِزْبِ رَسُولِهِ وَ حِزْبِ أَهْلِ بَیت رَسُولِهِ وَ اللَّهِ لَا تَرَی النَّارَ بِعَینِک أَبَداً وَ لَا تَرَاک وَ لَا تَطْعَمُک أَبَدا»؛
▪️کسی که به زیارت ایشان برود، خداوند به ازای هر قدمی، حسنه ای برایش می نویسد و از او گناهی را پاک می کند و یک درجه ارتقای رتبه پیدا می کند. پس وقتی به مرقد حسین(ع) رسید، خداوند دو فرشته را بر او مأمور می کند تا هرچه از خیر و خوبی و صلاح از دهانش خارج می شود، برایش بنویسند و اگر چیزی خواست که به صلاحش نبود، برایش ثبت نکنند و هنگامی که از زیارت بازمی گردد، با او وداع کرده و می گویند: ای دوست خدا! بخشیده شدی؛ تو از حزب خدا و حزب پیامبرش و حزب اهل بیتش هستی. به خدا سوگند هرگز به چشم خودت آتش را نخواهی دید و آتش نیز تو را نمی بیند و نمی سوزاند.
📚کامل الزیارات ص۱۳۴
🏴روایت پنجم که میشود به استناد آن پیاده روی برای زیارت تمامی معصومین را یک نص دینی محسوب نمود:
▪️دلیل پنجم: پیاده روی در زیارت مؤمن
▪️پیاده رفتن برای دیدار مؤمن، مستحب است و کسی که چنین کند، در هر گام رفت و برگشت، اجر آزادسازی صد بنده را خواهد داشت. روایات در این زمینه بسیار است؛ از جمله رسول اعظم’ فرموده اند:
▪️«مَنْ مَشَی زَائِراً لأَخِیهِ فَلَهُ بِکلِّ خُطْوَةٍ حَتَّی یرْجِعَ إِلَی أَهْلِهِ عِتْقُ مِائَةِ أَلْفِ رَقَبَةٍ وَ یرْفَعُ لَهُ مِائَةُ أَلْفِ دَرَجَةٍ وَ یمْحَی عَنْهُ مِائَةُ أَلْفِ سَیئَةٍ».
▪️هرکس به دیدار برادر دینیش برود تا بر می گردد به خانه اش برای هر قدمش ثواب آزادی هزار بنده وافزوده می شود به آن هزار درجه وپاک می شود از آن هزار گناه
📚وسائل الشیعه جلد ۱۴ ص۵۹۰
▪️وقتی پیاده به زیارت مؤمن رفتن، چنین ثوابی دارد، پیاده روی برای زیارت امامان معصوم(ع) که در صدر مؤمنان و حجج الهی در زمین هستند، به طریق اول مستحب و مندوب است.
▪️البته ممکن است برخی خیال کنند که این پاداش فقط به زمان حیات ائمه(ع) اختصاص دارد و شامل زیارت ایشان پس از مرگ نمی شود. پاسخ این است که ائمه(ع) اموات نیستند؛ بلکه مشمول آیه شریفه: {وَ لا تَحسبنّ الّذین قُتِلوا فی سبیلِ الله} هستندو در زیارت اربعین نیز می خوانیم: «أشهد أنّک تَسمع الکلام و تَردّ الجواب».
▪️آن جا كه سواره افضل است/تأكيد بر سفر پياده البته بدان معنا نيست كه همگان و در هر زماني لازم است كه اين گونه حج يا زيارت را به جا آورند؛ بلكه توصيه اي است كه هركس به اندازه توان و طاقت خود و در چارچوب شرايط اجتماعي، بهتر است به آن عمل كند.
▪️در روايات معصومين(علیهم السلام)، سفر پياده به هر قيمتي توصيه نشده است؛ بلكه در مواردي نيز سفر سواره بر پياده ترجيح داده شده است. از جمله اگر سفر پياده به حج، موجب خستگي زياد و از بين رفتن حال دعا و مناجات شود، لازم است كه از آن پرهيز شود و سفر به صورت سواره انجام پذيرد. هم چنين در جايي كه انسان در عين دارندگي، فقط براي كمتر شدن خرج سفر مي خواهد پياده روي را انتخاب كند، بهتر است كه به صورت سواره برود!
▪️علاّمه نراقي در اين باره مي نويسد: «و سزاوار است كه انگيزه پياده روي، كم كردن خرج نباشد؛ بلكه رنج بردن و رياضت كشيدن در راه خدا باشد و اگر مقصود او صرفه جويي و تقليل خرج با وجود توانگري باشد، سواره افضل است».
@maddahimontakhab13 🏴
❤️ مداحی های منتخب 👆👆👆👆👆
#اربعين #الحسين_يجمعنا #حب_الحسين_يجمعنا #اللهم_عجل_لوليك_الفرج #عراق #ايران #كربلا #الاربعين_مقدمه_الظهور #عشق #صفر
🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺