#تقویم_شیعه
🔵 سیزدهم رمضان المبارک
🗒
مرگ حجاج ثقفی
🔹 در سال ۹۵ هجری قمری در چنین روزی ظالم سفاک پلید حجاج بن یوسف ثقفی به هلاکت رسید. او در زمان ولید بن عبدالملک در شهر واسط که خودش بنا کرده بود با مرض آکله در شکمش به درک واصل شد.(۱)
🔹 اقوال دیگر در روز مرگ او ۲۱، ۲۳، ۲۵، ۲۷ ماه رمضان است.
🔹 مادر او قارحه نامی بود که قبل از همسری با یوسف بن عقیل پدر ظاهری حجاج، در منزل حارث بن کلده طبیب بود. هنگامی که حجاج به دنیا آمد سوراخ مقعد نداشت، و طبیل برای او سوراخی قرار داد. همچنین او شیر نمیخورد تا این که بز سیاهی کشتند و از خونش پستان مادر و به صورت حجاج مالیدند و او از روز چهارم پستان قبول کرد. به این سبب حجاج خونخوار شد و میگفت: بیشترین لذت من در ریختن خون است. این صفت از کسی که مدت حمل او دو سال و نیم بوده و بیش از دو سال و نیم پس از مرگ پدرش به دنیا آمده، بعید نیست!!!(۲)
🔹تعداد کشته شدگان به دست او را به جز جنگها، یکصد و بیست هزار نفر نوشتهاند. هنگامی که هلاک شد، در زندان او پنجاه هزار مرد و سی هزار زن بودند که ۱۶ هزار از آنها برهنه و عریان بودند، و قاعده آن ملعون این بود که زن و مرد و اطفال را با هم زندانی میکرد، زندان او سقف نداشت.
🔹 عده زیادی از دوستان و شیعیان امیرالمؤمنین سلام الله علیه را شهید کرد، از جمله کمیل بن زیاد نخعی(۳) ، قنبر غلام امیرالمؤمنین سلام الله علیه(۴)، عبدالرحمن بن ابی لیلی انصاری، که آنقدر او را تازیانه زد که امیرالمؤمنین سلام الله علیه را سب کند و او مناقب آن حضرت را میگفت، تا حجاج دستور داد او را شهید کردند. دست و پای یکی از حواریین امام زینالعابدین سلام الله علیه به نام یحیی بن امّ طویل را برید تا شهید شد. همچنین سعید بن جبیر را به شهادت رسانید که ۱۵ روز بعد از قتل او حجاج به درک واصل شد.
🔹 حجاج به مرض آکله مبتلا شد، و طبیب تکه گوشتی را به نخی بست تا آن ملعون بلعید. طبیب آخر نخ را نگه داشت، و بعد از لحظهای نخ را کشید و دید چیزی نمانده است، و معلوم شد که به زودی جان به مالک جهنم خواهد سپرد.(۵)
🔹 قبر او را در شهر واسط مخفی کردند ولی در زمان سفاح قبر او را پیدا کردند، آنچه مانده بود سوزانده و بر باد دادند.(۶)
🔹 او بیست سال در عراق حکومت کرد، و عمر نحسش ۵۳ سال بود.(۷)
_________________________________________
۱. نفائح العلام: ص ۴۷۱.
۲. روضات الجنات: ج ۷، ص ۲۵۹.
۳. مراقد المعارف، ص ۲۱۹.
۴. مراقد المعارف: ج ۲، ص ۲۰۲.
۵. تتمه المنتهی: ص ۹۶-۱۰۸.
۶. الوقایع و الحوادث: ج ماه رمضان، ص ۱۵۶.
۷. توضیح المقاصد: ص ۲۲. الوقایع و الحوادث: ج ۱، ص ۱۳۹. فیض العلام: ص ۳۲.
📚 تقویم شیعه، نوشته استاد بندانی نیشابوری، بخش رمضان المبارک
#به_ما_بپیوندید
🔻
کانال حدیثی " مدینة العلم "
╭────────┈•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/3074687166C788b7c795b
╰────┈•✾••┈┈