🔰
#منبر_روایی
#شهادت_امام_باقر
✅ موضوع: پناه بردن به خداوند از ترس پنج گناه!
🔶
#فلسفه_بلایا #کرونا
💠خَمْسٌ إِنْ أَدْرَکْتُمُوهُنَّ فَتَعَوَّذُوا بِاللَّهِ مِنْهُن
1⃣ لمْ تَظْهَرِ الْفَاحِشَةُ فِی قَوْمٍ قَطُّ حَتَّى یُعْلِنُوهَا إِلَّا ظَهَرَ فِیهِمُ الطَّاعُونُ وَ الْأَوْجَاعُ الَّتِی لَمْ تَکُنْ فِی أَسْلَافِهِمُ الَّذِینَ مَضَوْا
2⃣و لَمْ یَنْقُصُوا الْمِکْیَالَ وَ الْمِیزَانَ إِلَّا أُخِذُوا بِالسِّنِینَ وَ شِدَّةِ الْمَئُونَةِ وَ جَوْرِ السُّلْطَانِ
3⃣و لَمْ یَمْنَعُوا الزَّکَاةَ إِلَّا مُنِعُوا الْقَطْرَ مِنَ السَّمَاءِ وَ لَوْ لَا الْبَهَائِمُ لَمْ یُمْطَرُوا
4⃣و لَمْ یَنْقُضُوا عَهْدَ اللَّهِ وَ عَهْدَ رَسُولِهِ إِلَّا سَلَّطَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ عَدُوَّهُمْ
5⃣و أَخَذُوا بَعْضَ مَا فِی أَیْدِیهِمْ وَ لَمْ یَحْکُمُوا بِغَیْرِ مَا أَنْزَلَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَّا جَعَلَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بَأْسَهُمْ بَیْنَهُمْ»؛
💠امام باقر(ع) از رسول خدا(ص) نقل کردهاند: «پنج چیز است که اگر به آنها برخورد کردید از آنها به خدا پناه ببرید:
1⃣هرگز در مردمى زنا پیدا نشود چنانکه آنرا آشکار مرتکب شوند؛ مگر اینکه در ایشان طاعون و دردهایى که در گذشتگان آنها سابقه نداشته، پدیدار گردد.
2⃣از پیمانه و ترازو کم نگذارند، جز اینکه به قحطى و سختى مخارج زندگى و ستم سلطان گرفتار شوند.
3⃣ از دادن زکات منع نکنند، جز اینکه آمدن باران آسمان بر آنها ممنوع گردد و اگر به خاطر چهار پایان نبود هیچ بارانی بر آنها نمیبارید.
4⃣پیمان خدا و رسولش را نشکنند، جز اینکه خداوند دشمنانشان را بر ایشان چیره کند و برخى اموالشان را بگیرد.
5⃣ و به غیر آنچه خداى عزّ و جلّ نازل کرده حکم نکنند، جز اینکه خداوند کشمکش و ستیزه میان آنها قرار دهد».
🔻با توجه به
#شیوع_کرونا این بلا و گرفتاری ای که کل مردم دنیا گرفتار آن شده اند فراز اول روایت را بیشتر توضیح می دهیم....
🔸«لَم تَظْهَرِ الْفَاحِشَةُ فِی قَوْمٍ قَطُّ حَتَّى یُعْلِنُوهَا»؛ گفته شد که منظور از فاحشه عمل شنیع زنا است.
از این جمله استفاده میشود که این اثر مذکور در روایت، برای زمانی است که عمل زنا گسترده شده و میان افراد زیادی شیوع دارد و شیوع این عمل تنها توسط عده معدودی نیست، بلکه تبدیل به رفتار روزانه و حتی شغل برای برخی شده باشد.
🔻«ظَهَرَ فِیهِمُ»؛ از این تعبیر به دست نمیآید که لزوماً همه آنهایی که زنا میکنند به این بلای دنیایی دچار میشوند؛ بلکه این بلا در میان جامعه ظاهر میشود و با بیمار شدن عدهای، این ظهور صدق میکند. هر چند ممکن است اکثر افراد به جهت پیشگیری از بیماری و... از این نوع بیماریها رهایی یابند.
🔻«الطَّاعُونُ»؛ اگر چه این کلمه در نگاه اول، اسمی برای بیماری خاص وبا است؛ اما به جهت کثرت استعمال در مورد بیماریهای واگیردار، میتوان احتمال داد که این کلمه در بیان تمام بیماریهای واگیردار بوده است.
🔻«الْأَوْجَاعُ الَّتِی لَمْ تَکُنْ فِی أَسْلَافِهِمُ الَّذِینَ مَضَوْا»؛ امروزه میبینیم که بیماریهای نو ظهوری مانند کرونا عالم را گرفته
یا بیماری ایدز به وجود آمده که اتفاقا علت اصلی گسترش این بیماری، انجام مقاربتی است که قریب به اتفاق از طریق اعمال منافی عفت و هرزگی بوده است. همچنین کلمه «الْأَوْجَاعُ» جمع میباشد و اشاره به چندین درد و مرض دارد که قطعاً ایدز یکی از مصادیق آن است و کرونا مصداقی دیگر از آن است. و ممکن است برخی نیز در آینده به وجود آید.
🔻 این روایت در واقع پیشبینی پیامبر اسلام میباشد که اگر در میان جامعهای، گناه به طور مطلق و به صورت خاص عمل منافی عفت وزنا شیوع فراوان داشته باشد، خواه ناخواه، برخی بیماریها و بلایا در میان آنها شکل میگیرد.
و راهکار پناه بردن به خدا و اصلاح رابطه بین خودمان و خداوند است.
📕کلینی، الکافی، ج 2، ص 373
#منبر_کوتاه #امام_باقر
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
با مَدرس مبلغین دست پر باش👇
🛄
@madrasemobaleqin