🔖 ✅خلاصه مباحث ارایه شده آقای محمدرضا ملاشاهی در اولین جلسه محفل بصیرتی مدرسه انقلاب : درباره آموزش و پرورش، هویت سیاسی و تاثیر خارجی بر نظام تربیتی کشورها
📌در دنیای امروز، کارکرد مدرسه مدرن و نهاد تربیت از جمله آموزش و پرورش، نقشی کلیدی در شکلگیری هویت سیاسی و فرهنگی جامعه دارد. اهمیت این نهادها در رابطه با ایجاد آگاهی و همبستگی ملی و تاثیرگذاری بر امت اسلامی نیز مورد توجه است.
📌کارکرد مدارس و تربیت سیاسی
1. لزوم تربیت سیاسی:
- در هیچ کجای دنیا، آموزش و پرورش غیرسیاسی وجود ندارد. ادعای تربیت غیرسیاسی در واقع خیانت به اهداف اصلی آموزش است، زیرا سیاستها هرچند متفاوت باشند، اما همگی دارای ماهیت سیاسی هستند.
2. نقش آموزش در هویت ملی:
- تربیت سیاسی و شکلگیری هویت ملی، انتظارات ویژهای از نظام آموزشی است. این مسئله در کشورهایی مانند سوریه به وضوح دیده شده، جایی که مداخلات خارجی در آموزش و پرورش منجر به چالشهای پیچیدهای شده است.
📌 تهدیدات و سرمایهگذاری خارجی
1. سرمایهگذاری خارجی در آموزش:
- مثالهایی از چالشهای سوریه نشان میدهد که چگونه سرمایهگذاری خارجی در مدارس، به ویژه توسط کشورهای عربی، میتواند منجر به تحولات نامطلوب امنیتی و اجتماعی شود. مشابه این وضعیت در برخی از مناطق کشور خودمان، نظیر سیستان و بلوچستان نیز قابل مشاهده است.
2. بررسی نقش دشمنان:
- حضور مدارس و نهادهای خارجی، باعث ایجاد تغییرات در لایههای زیربنایی هویت جوانان و نوجوانان میشود و باید در قبال این موضوع هشیار باشیم.
📌 چالشها و راهکارها
1. اهمیت ارزیابی و تغییر استراتژیها:
- سیستمهای آموزشی باید به طور مستمر ارزیابی و استراتژیهای خود را بهروزرسانی کنند. اگر با روشهای قدیمی به مقابله با چالشهای جدید بپردازیم، احتمالاً با شکست مواجه خواهیم شد.
2. تحقق وحدت و هویت ایرانی:
- نظام تعلیم و تربیت باید بر ترویج ایدئولوژی انقلاب اسلامی و ایجاد وحدت میان شیعه و سنی تمرکز کند و نقشی فعال برای خود تعریف نماید.
📌تحولات اجتماعی و فرهنگی
1. نیاز به بازخوانی اجتماعی:
- علاوه بر تحلیلهای نظامی و سیاسی، خوانشی اجتماعی درباره جریانات موجود باید صورت گیرد تا بتوان طراحیهای فرهنگی و تربیتی مناسبی ارائه داد.
2. تغییر در نگرشها و پردازش اجتماعی:
- باید از تجربیات گذشته در سوریه و دیگر نقاط دنیا استفاده کنیم تا محور مقاومت بتواند به محور پیشرفت و توسعه تبدیل شود.
📌نکات پایانی
1. ضرورت سرعت در اجرای سیاستها:
- با توجه به سرعت بالای تحولات جهانی، برنامهریزیها و اقدامات باید به موقع و با سرعت کافی صورت گیرد تا اثرگذار باشند.
2. تشکیل موج اجتماعی:
- امروز نیاز به یک موج اجتماعی جدید برای تطابق با شرایط فعلی است که همه اقشار جامعه را به سمت همبستگی و اتحاد دعوت کند.
@madrese_enghelab_sb