لباسی برای تمام فصول!
توجه کردین توی عصر جدیدی که زندگی میکنیم لباس آقایون همه جا محدود و یک شکله؟ به جاش تنوع لباس خانمها خیلی زیاده، ولی جالبه بدونین که جاهای مختلفی از کشور ما در زمانهای قدیم پوششهایی وجود داشت که تنها مخصوص آقایون بود. علاوه بر اون طراحیش طوری خاص و بومی بود که هر منطقه با جای دیگه فرق داشت. یه جورایی مثل لهجه که نشون میده یه نفر اهل کجاست، لباس هم نشاندهندهی محل زندگی یا حتی نحوهی زندگی آدمها بوده.
👕👚👕👚
چوخا یا چغا یکی از اون لباسهای محلی مخصوص آقایونه. لباسی بلند تا زیر زانو، که آستین، یقه و دکمه نداره و روی لباسهای دیگه پوشیده میشه. توی فرهنگ لغت معین چوخا رو لباسی مخصوص چوپان و کشاورز معرفی کرده، اما کارکرد و شکل این لباس جاهای مختلف فرق داره.
👩🌾🐏👨🦰
مردان عشایر ایل بختیاری چوخا رو به عنوان نشانهی شناسیشون از بقیهی عشایر میپوشند.
قشقاییها این لباس رو در مراسمی مثل شکار، جنگ یا جشن میپوشیدن.
آذربایجانیهای چوخا رو به عنوان جزئی از وسایل آداب و رسوم موسیقی استفاده میکنند.
و چوخا در گیلانی، بیشتر لباس کوهنشینها، کشاورزان و چوپانان محسوب میشه.
⛰🎻🏹 ⛺️
چوخا از جنس نخ پشم یا نخ پنبه است. روی دارهای زمینی توسط زنها بافته میشه و هرچی بافتش ظریفتر باشه، نوع مرغوبتری محسوب میشه. نکتهی جالب و جادویی در مورد چوخا اینه که این لباس تابستون جلوی نفوذ گرما و زمستون جلوی نفوذ سرما و بارون رو میگیره!
🧶🪢☀️❄️
در بین انواع چوخا، چوخای بختیاریها نقشهای جالب و رمزآلودی داره. چیزی شبیه به کلیدهای پیانو. خطوط سیاه عمودی روی زمینهی سفید طرح زیبایی رو ایجاد کرده که بعضیها معتقدند از معماری زیگورات چغازنبیل گرفته شده.
🎹🎹🎹
چوخا یک معنای مشترک در لباس مردانهی اقوام مختلف ایرانه. بالا پوشی بدون آستین که هر قومی شکل و شمایل مخصوص خودش رو در طراحی و استفادهی اون داره و میتونه نمایانگر یک قوم خاص و فرهنگشون باشه.
#دانستنیها
⏰جهت سفارش تبلیغ در مجموعه کانالهای بانوان و کودکان با ما در ارتباط باشید🧑💻
@Schoolteacher401
↔️↔️↔️↔️↔️↔️↔️↔️
@madrese_yar