🔰 حفیظ و علیم دو شرط لازم قرآنی در مدیریت اجرایی
قرآن کریم آغاز داستان مدیریت اجرایی حضرت یوسف علیه السلام را از اینجا روایت می کند که یوسف از پادشاه مصر خواست که او را سرپرست خزاين این سرزمين قرار دهد.
یوسف علیه السلام در بیان شایستگی اش در امر سرپرستی خزائن نمی گوید که چون من سابقه اجرایی دارم بلکه می گوید چون من واجد دو شرط لازم در امر ولایت و سرپرستی هستم؛ یعنی شرط حفیظ و علیم بودن:
" قالَ اجْعَلْني عَلى خَزائِنِ الْأَرْضِ إِنِّي حَفيظٌ عَليمٌ"؛ [يوسف] گفت: «مرا سرپرست خزاين سرزمين [مصر] قرارده، كه من نگاهبانى آگاهم» ( یوسف: ۵۵ ).
قرآن کریم در امر حکمرانی، از نگهبانی امین و آگاه به عنوان دو شرط لازم یاد کرده است. اما متاسفانه در تجربه روسای جمهور بعد انقلاب وجود این دو شرط لازم کمتر مشاهده شده است. چنانکه در شهید رجایی و آیت الله خامنه ای مشهود بود ولی در سایر رؤسا گاهی یک شرط و گاهی هر دو شرط مفقود بود.
بعد این همه سال، مردم تجمیع آن دو شرط لازم قرآنی ( حفیظ و علیم ) را در ریاست آیت الله شهید رئیسی ره تجربه کردند ولی متأسفانه تقدیر ایشان را از ملت ستاند. و البته حکمت این تقدیر را خدا می داند و بس.
و اکنون ملت ایران امید دارند که بار دیگر رئیس جمهوری با همان دو خصلت قرآنی را با یکی از نامزدهای انقلابی تجربه کنند. انشالله
✍ داود مهدوی زادگان
👉
@mahdavizadegan