باید به قانون «فرصت» داد!
«اگر قانون نباشد، اصلاً زندگی مختل خواهد شد. معروف است در دنیا که قانون بد، بهتر از بیقانونی است؛ در حالی که قانون بد یک آفت بزرگی است، امّا میگویند از بیقانونی بهتر است.»*
هرچند بهنظر میرسد «قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» نیز مانند بسیاری از قوانین حجیم و آرمانگرایانه قبلی، به خودی خود در وادی اجرا، اهداف قانونگذار را محقق نخواهد کرد؛ ولی نباید در این موقف، شاهرگِ قانونگذاری در خصوص حجاب را نیشتر زد!
نگارنده نیز همانند بسیاری از دغدغهمندان فرهنگی، به شیوه نگارش و چهارچوب این قانون نقد جدی دارم؛ ولی معتقد هستم، به سرانجام رساندن آن اقدام ارزندهای است.
اینکه متولیان این قانون به رغم همهی تخریبها و هجمهها، بالاخره «خواست عمومی»، بخشی از جماعت حزباللهی را شنیدند و با ایستادگی بر ارزش حجاب، قانونی را نهایی کردند؛ لااقل برای بنده ستودنی و لایق احترام است!
با این حال، بهنظر باید برای «چابکسازی» و «بازسازی» این قانون ۷۴ مادهای، اقدامات عاجلی صورت پذیرد.
درهمین راستا، پیشنهاد میشود بستری فراهم شود تا زنان، هسته و بافت اصلی تصمیمسازی و تصمیمگیری در خصوص این قانون باشند. زیرا مادامی که جامعه زنان با این مصوبه حس نگیرد؛ قانونگذار از اجرای آن طرفی نخواهد بست!
علاوه بر این، «حجم قانون» و درج پارهای عباراتکلی، ارزیابی و نظارت آن را دشوار میکند؛ بنابراین باید با اولویتسنجی، بیدرنگ فرایند «شاخصسازی» این سند فرهنگی، آغاز شود.
با این حال، پیشنهاد میشود تدوینکنندگان و حامیان این قانون، انتقادات کارشناسی را پاس بدارند؛ آنگاه با طیب خاطر، مجاهدانه اصلاح و اجرای آن را تعقیب کنند!
از این رو، شایسته است همه منتقدان ضمن پاسداشت ارزش حجاب اسلامی، با «قانونمداری» ضمن ارائه پیشنهادات، به قانون فرصت دهند!
انشاءالله همهی ملت شریف ایران اسلامی، خیر دنیا و آخرت نصیبشان شود.
*بیانات رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) خردادماه ۱۴۰۲_ دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی.
#قانون_حجاب
#حجاب_اسلامی
#زنان
✏️
@mahdimsadeghi