🔴 وجوب #جهاد_تبیین بعد از ۴۰سال تبلیغ دین، یعنی تاکنون خوب به تبلیغ و تعلیم دین نپرداختیم
📌
#تاریخ_بعثت_و_عصر_ظهور (فصل دوم) - ج۱
🔻ما در تبلیغ دین ضعفهایی داریم که باید برطرف کنیم
🔻معنای ضعف در تبلیغ، این نیست که حرفهای غلطی زده شده، حتماً حرفهایی زده شده که در اولویت نبوده یا حرفهای خوب ولی بیربط زده شده
🔻برداشت و نتیجۀ نهایی از اینهمه تبلیغ و تبیین، این شده که الان در جامعۀ ما انواع سکولاریزم غلبه دارد؛ پس حتماً ما درست تبیین نکردهایم
__
🔘رهبر انقلاب از جهاد تبیین به عنوان واجب عینی و فوری سخن گفتند، یعنی برای همۀ ما لازم است که برای تبیین، یک تلاش سنگین انجام بدهیم؛ از تبیین مسائل نظام و انقلاب تا تبیین اصل دین، که البته اینها بههم گره خورده است.
🔘 یکی از دلالتهای جهاد تبیین، این است که ما در تبیین دین، تا کنون ضعیف بودهایم. الان ما طلبهها در همۀ شبکههای تلویزیونی صحبت میکنیم، در مدرسهها و دانشگاهها هم درسهای دینی و معارف هست؛ پس حتماً اینها ضعیف بوده و ما در تبیین، ضعف داشتهایم.
🔘 اگر رهبر انقلاب بفرمایند «ما به یک تحول در عرصۀ شعر، نیاز داریم» این یعنی وضع شعر ما الان خوب نیست. ما چهل سال است که داریم دربارۀ دین صحبت میکنیم، اما تازه رسیدهایم به «جهاد تبیین»!
🔘 اگر تا حالا خوب تبیین کرده بودیم که این نیاز برطرف شده بود و الان باید به تبلیغ و تبیینِ عادی میپرداختیم نه جهاد تبیین! پس حتماً یک ضعفی در کار ما هست. نه اینکه حرفهای غلطی زده شده باشد، اما حتماً حرفهایی زده شده که آنچنان دارای اولویت نبوده است. حتماً حرفهای بیربط ولی خوب و صحیح و سرگرمکننده زده شده است.
🔘 یک مبلغ دینی و یک معلم دین، میتواند با غیرمفیدترین حرفهای خوب و صحیح، با هنر خودش مردم را سرگرم کند. اما باید دید که نتیجۀ این حرفها، چه بوه و چه چیزی تغییر کرده است؟
🔘 رهبر انقلاب حدود شش ماه پیش، صریحاً فرمودند که ما در تبلیغ، کمّاً و کیفاً ضعیف هستیم. حالا این تبلیغ میتواند در موضوعات اجتماعی و سیاسیِ روز باشد یا در موضوعات دینی.
🔘 بنده به عنوان یک طلبه، باید فکر کنم دربارۀ اینکه چه ضعفهایی در کار خودم بوده است، مثلاً دربارۀ کدام آیات قرآن باید بحث میکردم که این کار را نکردهام؟
🔘 اگر ما در تبلیغ و تبیین، ضعفی داریم که موجب امرِ «جهاد تبیین» شده است و اگر بخشی از این ضعف، در نحوۀ تبلیغ و تبیین دین هست، پس باید این ضعف را بشناسیم و آن را برطرف کنیم. شاید لازم باشد که ما یک ادبیات نو انتخاب کنیم، شاید لازم باشد که از زوایای جدیدی نگاه کنیم، شاید دربارۀ برخی از روشهای مرسوم باید بگوییم که این روشها غلط است.
🔘 بنده نمیخواهم نسبت به مبلغان ارجمند و معلمان دینی، بیان انتقادی یا چالشی داشته باشم، منتها برداشت کلی و نتیجۀ نهایی از اینهمه سخنان دینی، این شده است که الان در جامعۀ ما انواع سکولاریزم غلبه دارد و ذهن بسیاری از مردم درگیرِ آن است. پس حتماً ما درست تبیین نکردهایم و این را باید اصلاح کنیم.
👤علیرضا پناهیان
🚩 شبکه افق - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
💠الّلهُـمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَـ الْفَــرَج💠
🔎
@mahdisahebzaman
💌