💎 جواب کامل شبهه
9️⃣4️⃣2️⃣
چرا خدا در قرآن اجازه داده است مردان، زنان را کتک بزنند؟!
🔶 اول: خدا اجازه نداده است که هر مردی زنش را بیدلیل کتک بزند، بلکه فقط به مردانی اجازه داده است زنان را کتک بزنند، که زنان آنها نافرمان هستند و با وجود بهرهمندی از حقوق مختلفی که برای او در نظر گرفته شده حق شوهران خود را نادیده میگیرند و مراحل مختلف اصلاح هم در او اثر نکرده است.
🔻 و اگر کسی بیدلیل زنش را بزند او در نزد خدا بدترین مرد است و خدا او را به سختی عذاب میکند.
◀️ «یکی از نشانههای بدترین مردان این است که همسر و بندهاش را بزند و به آنها رحم و عطوفت نشان ندهد». [1]
◀️ رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرمودند: «مردی که به صورت همسرش، لطمه (سیلی) بزند، خداوند متعال به مالک دوزخ دستور میدهد، در آتش جهنم، به صورت او هفتاد مرتبه لطمه (سیلی) وارد کند». [2]
🔷 دوم: خداوند برای هدایت زنان نافرمان مراحلی را قرار دادهاست، که آخرین مرحلهی آن زدن است. خدا ابتدا دستور داده است آنها را پند و اندرز کنید، اگر گوش نگرفتند، از آنها فاصله بگیرید و با آنها قهر کنید و اتاقتان را جدا کنید، اگر باز درست نشدند، آنها را کتک بزنید. و در صورتی که هر کدام از مراحل قبلی جواب داد و درست شد، دیگر به مرحله زدن نمیرسد.
◀️ «وَاللَّاتِي تَخَافُونَ نُشُوزَهُنَّ فَعِظُوهُنَّ وَاهْجُرُوهُنَّ فِي الْمَضَاجِعِ وَاضْرِبُوهُنَّ؛ و زنانی که از نافرمانی آنان بیمناکید باید نخست آنان را موعظه کنید و (اگر مطیع نشدند) از خوابگاه آنان دوری گزینید و (اگر باز مطیع نشدند) آنان را به زدن تنبیه کنید». [3]
🔶 سوم: و این زدن هم شرایطی دارد و اینطور نیست که هرطوری دوست داشته باشید او را کتک بزنید.
◀️ کتک زدن طبق احکام ما باید خفیف و ملایم باشد به طوری که باعث شکستگی و کبودی و جراحت نشود. یعنی در واقع این زدن، یک نوع نوازش کردن از روی خشم وناراحتی است.
◀️ امام صادق علیهالسلام در اینباره میفرماید:«زن ناسازگار و ناشزه را میتوانید با چوب مسواک بزنید». [4]
◀️ زدن با چوب مسواک، شدید و دردآور نیست، بلکه اصلا زدن محسوب نمیشود و تنها برای بیان شدت عدم رضایت است.
🔷 چهارم: علاوه بر اینها، این حکم فقط برای زنان نیست بلکه اگر مردی هم ناسازگار باشد و حق همسرش را رعایت نکند قاضی و حاکم شرع او را تنبیه میکند.
🌐 منابع:
[1]ـ شیخ طوسی، تهذیب الاحکام، محقق، موسوی خرسان، حسن، ج 7، ص 400، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.
[2]ـ «فَأَیُّ رَجُلٍ لَطَمَ امْرَأَتَهُ لَطْمَهً أَمَرَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مَالِکاً خَازِنَ النِّیرَانِ فَیَلْطِمُهُ عَلَى حُرِّ وَجْهِهِ سَبْعِینَ لَطْمَهً فِی نَارِ جَهَنَّمَ». (مستدرک الوسائل: ج۱۴، ص۲۵۰، ح۱۶۶۱۹.)
[3]ـ نساء، آیه 34.
[4]ـ من لایحضره الفقیه، ج 3، ص 521.
📎
#دانش_آموزی
📎
#نوجوان
📎
#پاسخ_به_شبهات
📎
#زن_اسلام
📎
#کتک_زدن