بچهها پای رادیو گریه کردند.
🖋️ مساله اساسا نزاع حاکمیت تمرکزگرای بروکراتیک با جریان ارادههای مردمی است. به سرنوشت نهادهای انقلابی نگاه کنید و بفهمید چرا طرح جدید آیت الله خامنهای به نوعی ساختارگریز است.
اول انقلاب امام حداقل هفده نهاد انقلابی تاسیس میکند و حداقل پنج نهاد دیگر مثل حوزه هنری انقلاب اسلامی به تلاش خود بچههای انقلاب تاسیس میشود.
الان کجاییم؟ کمیته انقلاب در نیروی انتظامی ادغام شده است، سپاه فقط با مخالفت صریح رهبر وقت یعنی آیت الله خامنهای در ارتش ادغام نمیشود، تلاشهای جدی برای ادغام کمیته امداد در بهزیستی در اوایل دهه هفتاد و نمونه جهاد سازندگی هم که وزارتخانه و در نهایت ادغام در وزارت کشاورزی است. این فهرست را خودتان تکمیل کنید که الان نهادهای انقلابی چه هستند؟ اکثر آنها از ماهیت خود خارج شدهاند یا ادغام!
برای فهم این دشمنی عمیق! باید فهمید ساختار بروکراتیک کجا با این هستههای مردمی به تعارض میرسد؟
📌 تا اینجای کار به کجا رسیدیم؟
نزاع اصلی مردمسالاری در کشور ما با بروکراسی است که مغز آن تمرکزگرایی در اجرا است.
متاسفانه هر تلاشی که تاکنون در جمهوری اسلامی انجام دادهایم تا کنشگری مردم را احیا کنیم در نهایت به یک ساختار بروکراتیک جدید انجامیده است.
📌 راهبرد آیت الله خامنهای پس از تجربه شکستهای مکرر در این زمینه، بازگشت به یک مرحله قبل و شروع از زمینه گفتمانی از یک سو و تلاش برای بسیج اراده عمومی در قالب حلقههای میانی است که به گفته خود ایشان ماهیتش اینگونه است که *نه به عهدهی رهبری است، نه به عهدهی دولت است، نه به عهدهی دستگاههای دیگر است؛ [بلکه] به عهدهی مجموعههایی از خود ملّت است * این یعنی عملا ارجاع کار به زمینه مردمی و نه هیچ دستگاه دیگری! تاکید ایشان بر سازمان نساختن در این گفتگو هم از همین جا شروع میشود.
این نکته اصلی است که باید در احیاء جهاد در نظر گرفت. جایی که نباید به اسم ساختار گریزی، ساختار جدیدی با شمایل دیگر ساخت و اساسا فلسفه نکته مهمی که رهبری برخاسته از نگاه راهبردی و تجربه چهلساله جمهوری اسلامی اشاره میکند، را نفی کرد!
*هنوز چند نکته از حرفهای رهبری باقی مانده است. چند جمله مهم در این حرفها هست که بسیار دگرگونکننده است ......*
https://ble.ir/sotoor
https://eitaa.com/sotoor_ra