1⃣جنگ احد در قرآن
در قرآن، آیه ١٢١ سوره آلعمران تا تقریباً آخر این سوره در رابطه با جنگ احد است، اختصاص حدود صد آیه به ماجراى احد بیانگر آن است كه ماجراى نبرد احد داراى درسهای بسیار آموزنده براى مسلمانان هر عصر است كه فراگرفتن آن درسها موجب عزت آنان خواهد بود.
دورنمایى از جنگ احد
بتپرستان در جنگ بدر، دستخوش ضربات شدید از جانب مسلمانان شده بودند و بسیارى از سرانشان كشته شده بودند. آنها تصمیم گرفتند با نیروى مجهزى براى انتقام و سركوبى مسلمانان بهسوی مدینه حركت كنند، آنها با پنج هزار نفر بهاضافه زنان و غلامان و سازوبرگ نظامى و استمداد از قبایل مختلف حركت نمودند درحالیکه شعار میدادند: انتقام! انتقام.
این لشگر مجهز روز پنجشنبه ٥ شوال سال سوم هجرت در دامنه كوه احد (یکفرسخی مدینه) مستقر شد.
پیامبر(ص) روز جمعه را در مدینه ماند و نماز جمعه را خواند و در خطبههای نماز، مردم را به دفاع و جهاد دعوت كرد و سپس با سپاهى كه افراد آن حدود هزار نفر بودند، از مدینه بهسوی احد حركت كردند. در بین راه عبدالله بن ابى سلول منافق كه معتقد به ماندن در مدینه بود با طرفداران خود كه حدود سیصد نفر از سپاه را تشكیل میدادند به مدینه بازگشتند و درنتیجه پیامبر(ص) با سپاه ٧٠٠ نفرى به سرزمین احد وارد شد و در نقطهای در كنار كوه مستقر گردید، در آنجا در پشت سر، دهانه شكاف كوهى را دید، عبدالله بن جُبیر را با پنجاه تیرانداز، نگهبان آن دهانه كرد و به آنها تأكید كرد كه تا پایان جنگ در آنجا بماند و حركت نكنند.
در روز هفتم، پس از نماز صبح، چند نفر از دلاوران دشمن پیاپى به میدان تاختند و طلب مبارزه كردند، امیرمؤمنان على(ع) به میدان آنها رفت و آنها را به هلاكت رسانید، در این هنگام جنگ دستهجمعی آغاز گردید، پیامبر و على و حمزه در پیشاپیش سپاه اسلام با دشمن میجنگیدند، ولى عواملى موجب شكست مسلمانان شد، افراد برجستهای مانند: حضرت حمزه(ع) عموى پیامبر، مصعب بن عمیر، عبدالله بن جحش، هنظله و... به شهادت رسیدند.
https://eitaa.com/joinchat/2106851339C5390e41fce
☄ظهور نزدیک است ☄
🌱بصیرت افزایی کنیم 🌱
https://eitaa.com/mahdyyon313
👈پیامهای سنجاق شده راحتمابخوانید