پس کارزار سختی نمود. مردی از بنی تمیم به نام «بدیل بن صریم» به او حمله کرد و با شمشیر ضربتی بر سر او فرود آورد و او را بر زمین افکند و حبیب او را به قتل رساند.
دیگری با نیزه به حبیب حمله کرد و او را بر زمین انداخت خواست که از جای برخیزد، ولی حصین بن تمیم از راه رسید و با ضربت شمشیر، حبیب را نقش بر زمین کرد.
سپس از اسب پیاده شد و سر مبارک حبیب را از تن جدا ساخت.
حصین بن تمیم با آن مرد تمیمی درباره این که کدام یک حبیب را به شهادت رسانده است مشاجره نمود. حصین بن تمیم به او گفت: در کشتن او با تو شریکم، مرد تمیمی گفت: به خدا سوگند، جز من کسی او را نکشته است. حصین گفت: سر او را به من بده که به گردن اسبم بیاویزم تا مردم ببینند و بدانند که من در کشتن او با تو شریکم، آنگاه آن را بگیر و نزد عبیدالله بن زیاد ببر که مرا به آنچه به تو عطا کنند نیازی نیست. او نپذیرفت، ولی افراد قبیله پادرمیانی کردند و او سر حبیب را به حصین داد. او سر را به گردن اسبش آویخت و در میان لشکر دوری زد و بعد آن را به مرد تمیمی داد.
سپس آن تمیمی سر مبارک حبیب را به گردن اسب خود آویزان کرد و به کوفه آمد و آن را نزد ابن زیاد برد.
۱۲. دعای امام برای حبیب
چون حبیب بن مظاهر کشته شد، حسین(ع) در هم شکسته شد (و مرگ حبیب بر او گران آمد) امام حسین(ع) او را ستود و در حقش دعا کرد. و فرمود: خودم و یاران و اصحابم را به حساب خدا میگذارم. (لماقتل حبیب بن مُظاهر هد ذلک حسینا (علیهالسّلام) وقال عند ذلک: «احتسب نفسی وحماة ااصحابی.)
۱۳.دفن جسد حبیب
پس از اتمام درگیری، گروهی از قبیله بنیاسد اجساد اصحاب سیدالشهدا، از جمله حبیب بن مظاهر، را در مقبرهای دستهجمعی به خاک سپردند.
۱۴. نام حبیب در زیارتها
نام حبیب در زیارت معروف به زیارت ناحیه و نیز زیارت امام حسین (علیهالسلام) در ماه رجب آمده است
منابع
تاریخ طبری
ابن اثیر علی بن محمد الکامل فی التاریخ
بلاذری احمد بن یحیی انساب الاشراف
دینوری احمد بن داووداخبار الطوال
شیخ صدوق امالی
رجال شیخ طوسی
اختصاص شیخ مفید
شیخ عباس قمی نفس المهموم
علامه مجلسی بحار الانوار
مقتل الحسین للخوارزمی
#جان-فدا
#شهید-کربلا