🔴زن در اندیشه تروریسم
🔻 بخش دوم
🔸نقش زنان از پشتیبانی لجستیکی و جمع آوری کمک های مالی برای گروه های تروریستی و تبلیغ آنان به مشارکت میدانی عملیات های تروریستی تبدیل شد. در نتیجه سناریوی تلخ و ترسناکی باعنوان فرار دختران از خانه های امن خود در کشورهایی چون تونس، عربستان و انگلیس برای پیوستن به «داعش» و «القاعده» در سوریه و عراق نگاشته شد.
🔸داعش از زنان به عنوان سلاحی دوگانه استفاده نمود. هم از زنان نیروگیری کرد و هم در بازار آنان را چون کنیزان در معرض خرید و فروش قرار داد. زنان خارجی در فضای مجازی به زبان های مختلف دست به تبلیغ برای داعش زدند و هزاران نفر با تابعیت های مختلف از 50 کشور جهان آنهم به جز کشورهای عربی را جذب این گروه نمودند.
🔸روزنامه انگلیسی«فاینشنال تایمز» در خبری سفر صدها زن مسلمان از کشورهای غربی به سوریه برای ازدواج با افراد مسلح در گروه های تروریستی را منتشر و از آنان به عنوان«قدرت نرم» گروه های تروریستی یاد نمود.
پیشینه استفاده از زنان به پیچیده شدن وضعیت در مناطق درگیری باز می گردد.ابومصعب الزرقاوی از جمله کسانی بود که از زنان برای انجام حملات تروریستی استفاده نمود.
🔸دلایلی که انگیزه زنان را برای مشارکت در فعالیت های افراط گرایانه افزایش داده است عبارتند از:
1. فقدان برابری جنسیتی میان زنان و مردان
2. نژاد پرستی علیه زنان
3. فراهم نبودن شرایط تحصیل برای زنان
4. مجال ندادن به زنان برای استفاده از حقوق سیاسی و مدنی خود
5. محروم کردن زنان از آزادی بیان در زمینه مسائل مرتبط به آنان
6. فرصت ندادن به زنان برای ایفای نقش در مناصب سیاسی
7. نقض آزادی فکری، عاطفی و عقیدتی بانوان
8. چشم پوشی از فعالیت بانوان و به حاشیه بردن نقش آنان
🔸پیوستن زنان به گروه های تروریستی صورت های گوناگونی دارد. برخی متمایل هستند زیر نظر فرماندهان مرد قرار بگیرند اما برخی دیگر خود به صورت فردی اقدام می کنند.
🔸به عنوان نمونه یک زن اماراتی با لقب«شبح الریم» از طریق پایگاه های اینترنتی طرز ساخت بمب دستی را آموخت و مرتکب چندین جنایت از جمله به قتل رساندن یک معلم آمریکایی در ابتدای ماه دسامبر در یکی از مراکز تجاری منطقه ریم در ابوظبی گردید. این زن پیش از این نیز با کارگذاشتن یک بمب دستی قصد داشت یک پزشک آمریکایی مصری الاصل را در منطقه«کورنیش» به قتل برساند.
🔸«بنت نجد» زن دیگری از عربستان سعودی است که به عنوان مسئول رسانه های القاعده در اینترنت شناخته می شد. این شخص با اسامی مختلف در پایگاه های اینترنتی فعالیت داشته و در فایل های صوتی و تصویری بیانیه های القاعده را منتشر می نمود.«وفاء الیحیا» فرد دیگر است که به عنوان سخنران در دانشگاه ملک سعود فعالیت داشت اما ارتباط بسیار این شخص با تفکرات افراطی در اینترنت باعث شد تا در اتاق های گفتگو اینترنتی با القابی چون«المدوّیة»،«البارقة»و«بارقة السیوف»به عنوان یکی از مدافعان نیروهای جهادی فعالیت نماید. او در پایگاه های اینترنتی چون«الفوائد الاسلامیة»، «التجدید»، «القلعة»، «الأنصار»و«الإصلاح» فعال بوده و در پیامهایش از تغییر مواضع دولت ها نسبت به نیروهای جهادی سخن گفته و مخاطبان را به یاری رساندن به مجاهدین در عراق و افغانستان دعوت کرده و از عملیات های القاعده در عربستان ستایش می نمود.
🆔
@makretakfir