رسانه خبری مَرَق نیوز
⭐⭐ #گل_محمدی_مرق ⭐⭐ ✔نخستین زادگاه گل محمدی در رشته کوههای مرکزی و البرز بوده ، در زمان هخامنشیان د
👈در ادامه... مطالب قبلی و پس از گل چینی و خواص گل محمدی و گلاب به کار زیبا و دوست داشتنی گلاب گیری می رسیم . 👇 🌻لوازم گلابگیری و ابزار آلات 🌻 🔸️دیگ مسی ، طغار ، واشر ، نی چه آلومینیومی ، رابط دیگ و نی چه ، پارچ مسی ، واشر درب پارچ ، لوله نگهدارنده پارچ ، پمپ آب و مشعل . 🔸️ ✔ پس از چیدن گل محمدی و حمل آن به مکانهای گلابگیری مراحل ذیل طی می شود ؛ به میزان ۱۸ ، ۲۴ ، ۳۰ و ۴۲ کیلوگرم گل ناب و معطر مرق را در دیگ مسی گلابگیری ریخته و مقدار ۶۰ الی ۸۰ لیتر آب بر روی گل اضافه می نمایند . 🔹️سپس درب دیگ را محکم بسته و مشعل را روشن می نمایند . مدت زمان تقریبی یک ساعت زمان لازم است تا دیگ جوش بیاید . پس از آن شعله زیر دیگ را کم نموده و ۴ الی ۶ ساعت طول می کشد تا گلاب از طریق نی چه های آلومینیومی قطره قطره به داخل پارچ مسی ریخته و در اثر عمل تقطیر بخار به مایع تبدیل می شود . ✅هر چه آب دور پارچ مسی خنک تر باشد گلاب با کیفت تری حاصل می شود . این خنکی آب بر اثر چرخش مداوم توسط پمپ امکان پذیر است . پس از اتمام مدت زمان معین ، مشعل را خاموش نموده و نسبت به تخلیه گلاب توسط پمپ یا بصورت دستی اقدام می گردد . با خنک شدن پارچ مسی عِطر گلاب بر روی پارچ ظاهر می شود که بعضی از گلابگیران عِطر را بصورت جداگانه در شیشه های کوچک به فروش می رسانند . ✍محسن رحیم زاده مرقی •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈• 📮ما را در ایتا دنبال کنید ✅https://eitaa.com/maraghnews