👈در ادامه... مطالب قبلی و پس از گل چینی و خواص گل محمدی و گلاب به کار زیبا و دوست داشتنی گلاب گیری می رسیم . 👇
🌻لوازم گلابگیری و ابزار آلات 🌻
🔸️دیگ مسی ، طغار ، واشر ، نی چه آلومینیومی ، رابط دیگ و نی چه ، پارچ مسی ، واشر درب پارچ ، لوله نگهدارنده پارچ ، پمپ آب و مشعل . 🔸️
✔ پس از چیدن گل محمدی و حمل آن به مکانهای گلابگیری مراحل ذیل طی می شود ؛
به میزان ۱۸ ، ۲۴ ، ۳۰ و ۴۲ کیلوگرم گل ناب و معطر مرق را در دیگ مسی گلابگیری ریخته و مقدار ۶۰ الی ۸۰ لیتر آب بر روی گل اضافه می نمایند .
🔹️سپس درب دیگ را محکم بسته و مشعل را روشن می نمایند .
مدت زمان تقریبی یک ساعت زمان لازم است تا دیگ جوش بیاید .
پس از آن شعله زیر دیگ را کم نموده و ۴ الی ۶ ساعت طول می کشد تا گلاب از طریق نی چه های آلومینیومی قطره قطره به داخل پارچ مسی ریخته و در اثر عمل تقطیر بخار به مایع تبدیل می شود .
✅هر چه آب دور پارچ مسی خنک تر باشد گلاب با کیفت تری حاصل می شود . این خنکی آب بر اثر چرخش مداوم توسط پمپ امکان پذیر است .
پس از اتمام مدت زمان معین ، مشعل را خاموش نموده و نسبت به تخلیه گلاب توسط پمپ یا بصورت دستی اقدام می گردد .
با خنک شدن پارچ مسی عِطر گلاب بر روی پارچ ظاهر می شود که بعضی از گلابگیران عِطر را بصورت جداگانه در شیشه های کوچک به فروش می رسانند .
✍محسن رحیم زاده مرقی
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
📮ما را در ایتا دنبال کنید
✅
https://eitaa.com/maraghnews