▫️"معامله قرن" چیست؟
انتشار سندی در رابطه با معامله قرن توسط رسانه های فلسطینی
▫️ایسنا
#بخش_اول
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در حالی درصدد است که امروز (سهشنبه) از طرح خود موسوم به «معامله قرن» رونمایی کند که فلسطینیها که طرفی اساسی در این توافق به حساب میآیند، کاملاً مخالف آن هستند. اما این طرح از موافقت کامل بنیامین نتانیاهو و بنی گانتس، رقبای تصدی پست نخست وزیری اسرائیل برخوردار است.
به نقل از خبرگزاری فلسطینی معا، رسانههای فلسطینی سندی را در خصوص بندهای فاش شده از این طرح منتشر کردهاند که این بندها از سوی دولت آمریکا پیشنهاد شده است، در ادامه نکات اصلی مطرح شده در این توافق ذکر میگردد:
۱- توافق
توافق سه جانبهای میان اسرائیل، سازمان آزادیبخش و حماس امضا میشود و کشور فلسطین با نام «فلسطین جدید» در اراضی کرانه باختری و نوار غزه بدون در نظر گرفتن شهرکهای یهودی نشینِ برپا شده، ایجاد میگردد.
۲- تخلیه اراضی
شهرکهای یهودی نشین همانطور که هستند، باقی میمانند و شهرکهای یهودینشین دوردست نیز به آنها ملحق میشوند و مساحت شهرکهای یهودی نشین امتداد مییابد تا به شهرکهای دوردست نیز برسد.
۳- قدس
قدس تقسیم نخواهد شد و میان اسرائیل و فلسطینِ جدید مشترک خواهد بود و ساکنان عرب منتقل میشوند تا ساکن فلسطین جدید شوند. شهرداری قدس نیز مسئول تمامی اراضی قدس به استثنای بخش آموزش خواهد بود که فلسطین جدید مسئولیت آن را برعهده میگیرد. این فلسطین جدید خواهد بود که به شهرداری یهودی قدس مالیات املاک و آب را میپردازد.
همچنین به یهودیان اجازه داده نخواهد شد که منازل عربی را خریداری کنند، این اجازه به عربها نیز داده نمیشود که منازل یهودی را خرید کنند. مناطق بیشتری به قدس ملحق نخواهد شد، اماکن مقدس نیز همانطور که در حال حاضر هستند باقی خواهد ماند.
۴- غزه
مصر اراضی جدیدی را به فلسطین برای ساخت فرودگاه، کارخانهها و برای تبادل تجاری و کشاورزی خواهد داد، اما به فلسطینیان اجازه سکونت در آن را نمیدهد. (در مورد مساحت اراضی و بهای آن میان طرفها با میانجیگری «یک کشور حامی» توافق حاصل میشود و این کشور حامی در آینده معرفی میگردد/ یک مسیر بزرگراه میان غزه و کرانه باختری کشیده میشود و اجازه ایجاد کانال آبهای تصفیه شده در زیر اراضی میان غزه و کرانه باختری داده میشود.
۵- کشورهای حامی
کشورهایی که موافقت کردهاند که به اجرای این توافق کمک کنند و از لحاظ اقتصادی بر آن نظارت داشته باشند، عبارت هستند از آمریکا، اتحادیه اروپا و کشورهای نفتخیز عربی در حاشیه خلیج فارس.
بدین منظور، مبلغ ۳۰ میلیارد دلار طی ۵ سال درخصوص پروژههایی برای فلسطین جدید در نظر گرفته شده است. (بهای الحاق شهرکهای یهودی نشین به اسرائیل از جمله شهرکهای دوردست را خود اسرائیل پرداخت میکند).
۶- توزیع مشارکتها میان کشورهای حامی
- آمریکا ۲۰ درصد
- اتحادیه اروپا ۱۰ درصد
- کشورهای عربی نفتخیز در حوزه خلیج فارس ۷۰ درصد.
نسبت مشارکت میان کشورهای عربی بر اساس امکانات نفتی آنها تقسیم میشود (از این مسئله که کشورهای نفتخیز بیشترین هزینه این طرح را پرداخت میکنند این برداشت ایجاد میشود که آنها از این توافق بیشترین سود را میبرند).
۷- ارتش
فلسطین جدید نباید ارتش داشته باشد و تنها سلاحی که به فلسطین جدید اجازه برخورداری از آن داده میشود، سلاحهای سبک پلیس است.
توافقی میان اسرائیل و فلسطین جدید امضا خواهد شد که بر اساس آن اسرائیل مسئولیت دفاع از فلسطین جدید در مقابل هر حمله خارجی را بر عهده میگیرد؛ اما به این شرط که فلسطین جدید به اسرائیل بهای دفاع از خود را بپردازد. میان اسرائیل و کشورهای عربی نیز مذاکره صورت میگیرد تا مبلغی که عربها به ارتش اسرائیل برای بهای این حفاظت میپردازند، مشخص شود.
۸- جدولهای زمانی و مراحل اجرا
در هنگام امضای توافق:
۱- حماس تمامی سلاحهایش را کنار میگذارد و این شامل سلاحهای شخصی رهبران حماس نیز میشود و این سلاحها به مصریها تحویل داده میشود.
۲- به جای آن، نیروهای حماس حقوق ماهیانهای از کشورهای عربی دریافت میکنند.
۳- مرزهای نوار غزه برای تجارت جهانی از طریق گذرگاههای اسرائیلی و مصری و نیز از طریق دریا گشوده میشود، همچنین بازار غزه با کرانه باختری افتتاح میشود.
⭕ ️کانال مطالعات روابط بین الملل
@motaleeat_ravabt ⭕️
https://t.me/motaleeat_ravabt
▫️"معامله قرن" چیست؟
انتشار سندی در رابطه با معامله قرن توسط رسانه های فلسطینی
▫️ایسنا
#بخش_دوم
۴- بعد از یک سال از این توافق، انتخابات دموکراتیکی برای دولت فلسطین جدید برگزار میشود و هر شهروند فلسطینی میتواند برای این انتخابات کاندیدا شود.
۵- اسیران: بعد از گذشت یک سال از انتخابات، تمامی اسیران به صورت تدریجی طی سه سال آزاد م