🔹 واقع آن است که علیرغم مدعیات طرف اسرائیلی، جنگ تموز به یک تروما (روان زخم یا زخم عمیق روانی) برای ذهن و روان جمعی اسرائیلی تبدیل شده و از تکرار آن بشدت هراسناک است. جنگی که چهارمین ارتش دنیا مجبور شد تا دربرابر یک سازمان چریکی و مقاوم اما بشدت منسجم و معتقد زانو زد و برای خاتمه آن دست بدامان دولت آمریکا و دولتهای عرب منطقه شد. جنگی که تمام سران و مغزهای نظامی و امنیتی اسرائیل همچون دان خالوتص (رئیس ستادکل نیروهای مسلح رژیم صهیونیستی)، بنی گانتز (فرمانده نیروی زمینی)، اودی آدام و ژنرال اشکنازی (فرمانده ارتش شمالی)، ژنرال شاکدی (فرمانده نیروی هوایی)، ژنرال فارکش (رئیس آمان) و مئیر داگان ( رئیس موساد) مقهور و مغلوب اعجوبه ای بنام عماد مغنیه شدند.
🔹نکته حائز اهمیت دیگر اینکه، همانطور که اسرائیل امروز، اسرائیل سال 2006 نیست و از بسیاری جهات به ویژه جبهه داخلی بشدت تضعیف شده، حزب الله لبنان هم همان حزب سال 2006 نیست. طبق برآوردهای رژیم صهیونیستی اگر در سال 2006 حزب الله 14000 موشک در اختیار داشت، امروز از ذخایر 150000 فروندی برخوردار است که رقم قابل توجهی از آن موشکهای نقطه زن هستند. حزب الله در سال 2006 یگان ویژه رضوان، یگان زرهی، یگان پهپادی، یگان جنگ الکترونیک، یگان پدافند هوایی و از همه مهمتر تجربه جنگ طولانی و پیچیده سوریه را نداشت.
🔹 سید حسن با مواضع خود عملا بار دیگر مناقشات سیاسی بر محور حزب الله لبنان و تواناییها و امکانات مقاومت اسلامی لبنان را زنده کرد تا دیگر بار بی آنکه حزب الله وارد نبرد با اسرائیل شود، بتواند از این رژیم اشغالگر امتیازگیری کند و نشان دهد که این آموزه راهبردی را از کتاب هنر جنگ سوم تزو، آموزگار و مؤسس چینی دانش استراتژی در 2500 سال قبل به خوبی فرا گرفته است که یک پیروزی بدون جنگ برتر از صد پیروزی در صدر جنگ است.
🔹 روزگاری فقدان قانون اساسی و سیالیت مرزهای رژیم صهیونیستی و نامشخص بودن مرزها برای این رژیم، مزیت به شمار می رفت. امروز اما این هردو دیگر نه مزیت که باری بر دوش این رژیم شده است. فقدان قانون اساسی امروز موجب تشدید بحران داخلی و عدم شکلگیری یک افق روشن برای حل آن شده، و نامتعین بودن مرزهای این رژیم هم موجب بهره برداری هوشمندانه قدرتهایی همچون حزب الله لبنان شده است.
🔹 در همین راستا سید حسن اعلام کرد: "ما یک چادر در داخل خاک لبنان و یک چادر در داخل خط عقب نشینی در مزارع شبعا برپا کردیم و می گوییم که این منطقه خاک لبنان است... وقتی وارد مزارع شبعا میشویم، در داخل خاک لبنان چادر میزنیم و این آزادی را داریم که هر کاری که میخواهیم در آنجا انجام دهیم... اکنون اوضاع تغییر کرده است و اسرائیلیها برای برداشتن گام میدانی جرأت نمیکنند... اگر به خیمههای مزارع شبعا حمله شود، نمیتوانیم سکوت کنیم و مجاهدین برای مقابله با هرگونه حمله اسرائیل به آنها دستوراتی دارند... چیزی به نام تعیین مرزهای زمینی وجود ندارد، زیرا مرزهای زمینی بین لبنان و فلسطین اشغالی قبل از تأسیس نهاد غاصب ترسیم شده است... سرزمینهای غجر، سرزمین لبنان است و «اسرائیلیها» دوباره آن را اشغال کردند و با سیم خاردار حصار کردند".
🔹 شاید روزگاری ماجراجویی نظامی برای رژیم صهیونیستی رافع بحرانهای سیاسی داخلی و سبب انحراف افکار عمومی آن می شد، اما امروز هرگونه ماجراجویی نتانیاهو در لبنان نه تنها چنین کارکردی نخواهد داشت که بشدت قابلیت تشدید بحران وداخلی و سقوط دولت وی را داراست. حزب الله با فهم این مهم سطح بازی استراتژیک و روانی با اسرائیل را اینگونه ارتقا داده است.
🔹آنچه سران رژیم صهیونیستی بویژه گالانت وزیر جنگ این رژیم را طی روزهای اخیر بشدت آزرده کرده و آنان را به اتخاذ سخنان تهدیدآمیز تکراری و نخ نما واداشته فهم چنین موقعیتی است. اینکه حزب الله لبنان توانسته با موازنهسازی محاسبه شده و فکورانه، وضعیت میان خود با اسرائیل را از بازدارندگی به توازن قوا ارتقا دهد.
✍️ علی عبدی
💠
eitaa.com/masaf_najva