📌شین بت، وظایف و برنامه ها
🔹سرویس امنیت داخلی شاباک کوچکترین سرویس اطلاعاتی ر.ص است، با وجود این، شاباک در تصمیمگیریهای سیاسی و نظامی در ر.ص حضور و نفوذ دارد و همچنین به مسائل امنیتی داخلی می پردازد که خط مقدم آن مبارزه با توطئههای سیاسی و تروریسم است، شاباک به سه جناح مسئول امورعربی، امور غیرعربی و امنیت پیشگیرانه تقسیم میشود.
🔹آژانس امنیت داخلی "شاباک"
خاستگاه و تأسیس: شاباک در ۱۸ فوریه ۱۹۴۹ به تاسیس و وجود آن تا سال ۱۹۵۷ مخفی نگه داشته شد. این آژانس توسط "دیوید بن گوریون" تأسیس شد و در ابتدا "ایسر هارل" ریاست آژانس را بر عهده داشت. شاباک مستقیماً تحتاختیار و دستور نخست وزیر ر.ص است و در داخل اراضی اشغالی مستقر است. پس از ربودن هواپیمای ال عال ( ر.ص) در سال ۱۹۶۸ و کشته شدن ورزشکاران ر.صی در المپیک ۱۹۷۲ مونیخ، سرویس امنیت عمومی یک سیستم گارد جهانی برای محافظت از اهداف ر.ص در برابر تروریسم تشکیل داد.
🔹در سال ۱۹۸۸، اداره امنیت عمومی تصمیم گرفت تا ابتکار عمل را برای تصویب قانونی اتخاذ کند که بهطور قانونی کار این آژانس را تنظیم کند. اداره امنیت عمومی خود رویههای گستردهای را آغاز کرد که تا سال ۱۹۹۴ ادامه یافت، زمانی که فرمول قضایی پیشنهاد شده توسط این سازمان ارائه شد و این آژانس در آن زمان به وزارت دادگستری ارجاع داده شد. کنیست در فوریه ۲۰۰۲، "قانون مدیریت امنیت عمومی" را تصویب کرد، گامی که توسط سرویس امنیتی آغاز شد و با آن در سراسر مراحل تدوین قانون همراه بود.
🔹ساختار شاباک:
شاباک شامل چندین بخش تخصصی است: بخش ضد جاسوسی و جلوگیری از نفوذ، بخش حفاظت، بخش تحقیقات، بخش فناوری، و... برآوردها حاکی از اشتغال چند صد یا هزاران کارمند، از جمله افسران اطلاعات میدانی، بازرسان، نیروهای عملیاتی، استراق سمع، تحلیلگران اطلاعاتی، کارشناسان فناوری، پرسنل اداری، افسران امنیتی و نگهبانان است.
🔹بودجه:
بودجه شاباک بخشی از بودجه نیروهای مسلح ر.ص در نظر گرفته میشود و برآوردهای ر.ص درسال ۲۰۱۴ وجود دارد که نشان میدهد هزینههای آژانسهای شاباک و موساد درطول سال ۲۰۱۴ بهمیزان (۱۲%) افزایش یافته است. این دو آژانس سال ۲۰۱۴، تقریباً (۱.۸۹) میلیارد دلار بودجه داشته اند که نسبت به سال (۲۰۱۳) با بودجه تقریبی (۱.۶۹) میلیارد دلار، افزایش داشته است. بودجه اختصاص داده شده ر.ص به سرویسهای اطلاعاتی شاباک و موساد درسال ۲۰۱۹ به (۹.۶ میلیارد شیکل) رسید که رکوردی بیسابقه است. این نشاندهنده افزایش بیش از ۱۱ درصدی نسبت بهسال ۲۰۱۸ است.
🔹وظایف این سازمان همچنین شامل حفظ امنیت و حفاظت از مسئولان ر.ص، کشف هستههای "تروریستی" و همچنین اعطای طبقهبندی امنیتی مناسب به کارکنان بخش دولتی بر اساس تصمیمات دولت در رابطه با هر شغل و شخص است.
🔹وظایف:
ضدجاسوسی
خنثیسازی توطئههای سیاسی
دستگیری جاسوسان
و همچنین حفاظت از امنیت موسسات و تأسیسات حیاتی ر.ص و سفارتخانهها
هر تصمیمی که توسط دولت ر.ص در مورد مناقشه فلسطین و ر.ص اتخاذ شود، باید توسط شاباک تأیید شود. شاباک همچنین با ارسال گزارش های دوره ای به کنست، دولت و ... را برعهده دارد.
💠
@masaf_najva