﷽
➿✴کلام استاد✴➿
💠
#استاد_رائفى_پور
🌙ویژه ماه مبارک
#رمضان
⛔
#چگونه_گناه_نکنیم
🔹قسمت چهاردهم
پیامبر گرامی اسلام – صلی الله علیه و آله – فرمود:
«ای علی! سرور و سید اعمال سه خصلت است: رفتار منصفانه با مردم؛ رعایت موسات با برادران ایمانی و یاد خداوند در همه حال.» (اصول کافی، ج ۵، ص ۳۶۱)
توضیح:
۱- انصاف: یکی از سختترین کارها برای هرکس داشتن انصاف در حق دیگران میباشد و دستیابی به آن، زمینه کسب مراتب معنوی را فراهم میآورد. از این رو قضاوت منصفانه در خصوص مردم میتواند باعث دوری شیطان از ما گردد.
۲- مواسات در حق برادر
🔷معنای مواسات
بد خواستن برای دیگران: حسادت
آروزی داشتن چیزهای خوب دیگران: غبطه
دادن داشتههای خود به دیگران و گذشتن از خود برای دیگران: ایثار
چیزی را من دارم و تو نداری و نمیتوانم به تو دهم اما چون تو نداری من هم مصرف نمیکنم: مواسات
۳- ذکر و یاد خدا در هر حال:
ذکر خفی مانند لااله الا الله؛ ذکر جلی مانند استغفار و اذان و ذکر دیگر ذکر حالی؛ یعنی در هر حال ذکر می گوییم؛ حتی زمان غذا خوردن و حتی خواب. این زمانی است که حال ما به امضای امام زمان (عج) رسیده و مورد تأیید ایشان میگردد. این در مواقعی است که با نیت کسب انرژی برای کار در راه امام زمان (عج) میخوابیم و یا غذا میخوریم؛ در این صورت تمام مدت انجام این کار برای انجام دهنده آن ثواب محسوب شده و این همان معجزه نیت میباشد.
امام صادق علیه السلام فرمود:
هر چیزی را حدی است که بدان پایان میپذیرد، مگر ذکر و یاد خدا که برای آن حدی وجود ندارد [مثلاً] خداوند نمازهای پنج گانه را واجب ساخت که به جا آوردن آنها حد آنهاست. همچنین روزه ماه رمضان را واجب کرد که روزه داری حد آن است. همین طور حج را واجب گردانید که گزاردن آن، حد آن است؛ جز یاد خدا که از آن به کم راضی نگشت و برایش حدی مقرر نفرمود. سپس حضرت این آیه را تلاوت کرد: «یا ایها الذین آمنوا اذکرو الله ذکرا کثیرا و سبحوه بکرة و اصیلا؛ ای گروه مومنان! خدای را بسیار یاد کنید و او را در بامدادان و شبانگاهان تسبیح نمایید.
آن گاه فرمود: پدرم، که درود خدا بر او باد، خدای را بسیار یاد میکرد. هنگامی که با او راه میرفتم، او مشغول ذکر خدا بود. با او غذا میخوردم او به یاد خدا بود. با مردم سخن میگفت، ولی هیچ گاه سخن گفتن، او را از یاد خدا باز نمیداشت، و من خود میدیدم که زبانش به کامش چسبیده و یکسره «لا اله الا الله» میگوید.
بین الطلوعین ما را جمع میکرد و دستور میداد تا بر آمدن خورشید ذکر بگوییم و به یاد خدا باشیم. هر یک از ما را که قرائت قرآن میدانست به تلاوت آن دستور میداد و کسی را که قرائت قرآن نمیدانست به ذکر و یاد خدا امر میفرمود.» (اصول کافی، ج ۵، ص ۳۶۱)
🔸ادامه دارد...
@masaf_raefipour
🔲اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج🔲