مهمترین شاخصههای #مسجدِ_طراز_اسلامی(شماره پنجم)
5️⃣مسجد، پایگاه نظامی:
👈به گواهی تاریخ، مسجد در صدر اسلام، محل برافراشته شدن پرچم سپاه اسلام و اعزام آنان به جبهههای نبرد بوده است. پیامبر اکرم(ص)، خطبههاى آتشین خود را که براى اعزام مسلمانان به جهاد و مبارزه با کفر و شرک بود، در مساجد ایراد مىکردند و حتى آمادگیهاى قبل از اعزام هم در مسجد شکل مىگرفته است.
✅همواره مسجد، جایگاه گفتگو و مشورت در رویدادها بوده است و مهمترین این مشورتها در حوزه نظامی و غزوات و تنظیم سیاستهای دفاعی انجام میشده است.
🔹بدون تردید، جامعهای كه در راه تحقق ارزشهای اسلامی گام برمیدارد، هیچگاه از دستبرد و تجاوز دشمنان دین ایمن نمیماند؛ این رهنمود قرآن است كه: «وَ لا یَزالُونَ یُقاتِلُونَكُمْ حَتَّى یَرُدُّوكُمْ عَنْ دِینِكُمْ؛ كافران همواره با شما میجنگند، تا آنگاه كه شما را از دینتان برگردانند.» از سوی دیگر، در جهاد اسلامی رسیدن به پیروزی، همواره در گرو برخورداری از نیروهای رزمنده مؤمن، معتقد و مكتبی است. مسجد در این زمینه، نقشی حیاتی را ایفا میكند؛ زیرا در حقیقت رزمندگان مدافع اسلام، پرورش یافته مساجدند. این مسجد است كه در فضای قدس و طهارت و شكوفائی علمی، فرهنگی و تربیتی خود، بذر ایمان، آگاهی و روشنبینی را در جان و دل جوانان حقجو میپرورد. دست پروردههای مسجد، گاه چنان به بار مینشینند كه حتی مربیان خود را هم دچار شگفتی میكنند. آنان در نهایت خار چشم دشمنان دین و مایه عزت و آبروی مسلمانان میشوند. خدای تعالی، ستمستیزی اینگونه مسلمانان پارسا و جهادگر را چنین ترسیم مینماید:«وَ مَثَلُهُمْ فِی الْإِنْجِیلِ كَزَرْعٍ أخْرَجَ شَطْئَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوی عَلی سُوقِهِ یُعْجِبُ الزُّرّاعَ لِیَغِیظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ: مثل پیروان راستین پیامبر(ص) همچون نهالی است كه جوانه خویش را از زمین بیرون میآورد، رفته رفته نیرومند و استوار میشود و بر پای خویش میایستد تا آنكه سرانجام مایه خشم و غضب كافران میشود.» پس مسجد از یكسو، مهد پرورش نیروهای مدافع اسلام و میهن اسلامی است. پایگاهی است كه سربازان اسلام، آموزشهای عقیدتی را در آنجا سپری میكنند.
💠از سوی دیگر به هنگام بروز جنگ و پیدایش ناامنی در جامعه، مسجد به سان پایگاه و سنگری استوار برای رزمندگان اسلام عمل میكند. از آغاز اوجگیری انقلاب اسلامی ایران تاكنون، جلوههای پر فروغی از نقش مسجد در این زمینه رخ نموده است. بنابراین میتوان گفت: مسجدی كه در آن نیروهای بسیج مردمی گرد هم میآیند، تا از امنیت و آسایش مردم پاسداری كنند، در واقع یكی از شاخصههای مسجد طراز اسلامی را داراست.