۸) تنها نامزدِ اردوگاه اصلاح طلبان، مسعود پزشکیان، امیدوار است میزان مشارکت از 60درصد فراتر رود؛ زیراکه حضور بیشتر مردم همیشه به نفع اصلاحطلبان بوده است. همفکران پزشکیان مانند جواد ظریف این ایده را طرح کردهاند رأی دادن در جمهوری اسلامی همچنان اهمیت دارد. اصلاحطلبان تلاش میکنند مردم را از عواقب رأی آوردن اصولگرایان بترسانند. باید دید که آیا «تاکتیک ترساندن» در جامعهای که هیچگاه تا این اندازه دربارۀ آیندۀ کشورافسرده نبوده، کارساز خواهد بود یا خیر.
۹) کاندیداتوری پزشکیان، جان تازهای را به اصلاحطلبان و میانهروها دمیده است. بااینوجود، حتی اگر حضور او، تعداد بیشتری از مردم را به پای صندوقهای رأی بکشاند، مشخص نیست مشارکت تا آن اندازه کافی باشد که او را به ساختمان ریاستجمهوری ایران هدایت کند. بسیاری از شهروندان ایرانی همچنان تردید دارند که از طریق صندوقهای رأی میتوان تغییرات معناداری ایجاد کرد.
۱۰) در حوزۀ سیاست خارجی، تنها چهرهای که به مسالۀ تنشزدایی با غرب تأکید دارد، مسعود پزشکیان است. او قول داده است که ایران را بار دیگر به یک بازیگر مهم در منطقه تبدیل کند و گفته است که هیچ تردیدی دربارۀ مذاکره و دستیابی به توافق با کشورهای رقیب ندارد. منظور او از کشورهای رقیب، آمریکا و کشورهای اروپایی است.
۱۱) منظور پزشکیان از تبدیل ایران به یک بازیگر مهم در منطقه به این معنا نیست که ایران در حاشیۀ امور منطقهای عمل میکند؛ چراکه تهران نقش آشکار و تعیینکنندهای در رویدادهای خاورمیانه، از غزه تا یمن و از لبنان تا عراق، ایفا میکند. دغدغۀ پزشکیان این است که دیگر کشورهای منطقه، بدون بازی دادنِ ایران، برنامههای توسعۀ اقتصاد ملی و پروژههای انرژی و حملونقل فرامنطقهای خود را بهسرعت پیش میبرند.
۱۲) استراتژی کلی پزشکیان مشخص است. او از یک سو برای [آیتالله] خامنهای سوگند وفاداری یاد میکند و تنها از فعالیت در چارچوبهای سیاستهای کلی صحبت میکند. از سوی دیگر، نسخههای سیاستیاش آشکارا در ردِّ سیاستهایی است که ایران را به این نقطه رسانده است. بر کسی پوشیده نیست که [آیتالله] خامنهای، بهعنوان تعیینکنندۀ دستور کار جمهوری اسلامی، بیشترین مسئولیت را درخصوص وضع موجود دارد.
۱۳) بدون شک [آیتالله] خامنهای عهدِ وفاداری پزشکیان را یک امر تشریفاتی میداند. در روزهای منتهی به انتخابات، انشقاق بین پزشکیان و رهبر ایران آشکارتر شد. حمایت روزافزون چهرههای ریشهدار در اردوگاههای اصلاحطلبی و اعتدالی مانند محمد خاتمی و حسن روحانی از پزشکیان، [آیتالله] خامنهای را مجبور کرد آشکارا مداخله کند. رهبر ایران دیدگاههای پزشکیان را در سیاست خارجی سادهلوحانه خواند و این ایده را که مشکلات ایران به بنبست مذاکرات با آمریکاییها مرتبط است، رد کرد.
۱۴) نحوۀ تعامل با جهانِ خارج، بزرگترین شکاف بین [آیتالله] خامنهای و تندروها از یک سو و اصلاحطلبان و میانهروها از سوی دیگر است. پزشکیان در آخرین مناظرۀ تلویزیونی، سیاست محبوب [آیتالله] خامنهای، یعنی «نگاه به شرق» را زیر سوال برد. او بر این دیدگاه که تنها راه مقابله با غرب در این جهان چندقطبیشده، برقراری روابط نزدیکتر با چین و روسیه است، نقد جدی وارد کرد.
#انتخابات
https://eitaa.com/masirsiasi