گفتگو شهر با دو غسال مخصوص متوفیان کووید ۱۹
پیشتازی زوج غسال برای تطهیر کرونایی ها
شهر: از سال ۱۳۸۸ در قسمت غسالخانه بهشت زهرا سروکارش با میت است ولی از ۹ سالگی با پدرش که در واحد خاکسپاری بهشت زهرا بود چشمانش به دیدن جنازه ها عادت کرده بود و ترسش از مرده ریخته بود. حمیدرضا ریاحی که در مرز ۴۰ سالگی به سر می برد نه تنها از میت و فضای کارش نمی ترسد بلکه عاشق شغلش است.
حمیدرضا ریاحی درباره اولین ورود به غسالخانه بهشت زهرا به خبرنگار شهر می گوید: روز اولی که وارد این کار شدم بر خلاف همه کسانی که می ترسیدند و از کار فرار می کردند، خیلی راحت رفتم داخل سالن تطهیر، لباس پوشیدم و کنار سایر همکاران کارم را شروع کردم و از سنگینی فضا خبری نبود.
به جز اثرات معنوی غسل یک مسلمان، تضمین آینده شغلی اش را دلیل دیگر انتخاب این کار می داند. هستی دختر ۱۵ ساله اش که به شغل پدر عادت کرده و علیرضای هفت ساله که از حالا شغل آینده اش را انتخاب کرده و می خواهد آتش نشان شود تا بر عکس پدر، قبل از مرگ افراد، ناجی جانشان باشد.
اگر می خواهید غسال بهشت زهرا شوید در صورت اعلام نیاز این سازمان، باید حداقل لیسانس داشته باشید و در آن صورت در واحد کارگزینی سازمان بهشت زهرا فرم های مربوطه را پر کنید تا بعد از طی مراحل مختلف، بتوانید اموات را مهیای سفر ابدی کنید.
به گفته حمیدرضا او دو روز در میان به سرکار می رود و به صورت میانگین روزی ۱۵ نفر را غسل می دهد.
او می گوید: بعد از کرونا وضعیت خاصی در بهشت زهرا به وجود آمده که قبل از آن سابقه نداشته. در دوره بیماری هایی مثل ابولا و تب کریمه کنگو و بعد از حادثه منا میزان تطهیر زیاد شده بود ولی کرونا قابل مقایسه با آن ها نیست. در دوران کرونا میانگین شستشوی میت از روزی ۱۵ به ۲۸ مورد رسیده و در کل بهشت زهرا این آمار از ۷۵ تا ۸۰ مورد، از ۱۳۰ مورد نیز بیشتر شده است.