⬅️سازمانهای اطلاعاتی
#آلمان
⚪️ در دوران جنگ سرد و تقسیم آلمان به دو بخش شرقی و غربی، دو سازمان اطلاعاتی در آلمان وجود داشت؛ اما «اشتازی» همتای شرقی سازمان اطلاعاتی آلمان غربی موسوم به «BND»، پس از فروپاشی دیوار برلین و اتحاد دو آلمان، در آن ادغام شد و نظام واحد اطلاعاتی آلمان امروز شکل گرفت.
🔲 در آلمان 6 سازمان اطلاعاتی وجود دارد که به به شرح ذیل است:
▪️سرویس اطلاعات فدرال BND
▪️سرویس نظامی ضد اطلاعات MAD
▪️دفتر فدرال محافظت از قانون اساسی BFV
▫️دفتر اطلاعاتی صدر اعظم
▫️وزارت فدرال کشور BMI
▫️نیروی دفاعی فدرال (ارتش)
☑️ قسمت اول
🔴 سرویس اطلاعات فدرال BND
🔶 سرویس اطلاعات فدرال که در فرهنگ آلمانی با نام (Bundesnachrichtendienst) "بوندشناخریشتندیانتس" شناخته و به صورت اختصاری BND خوانده میشود، سازمان اطلاعات و امنیت خارجی این کشور است که مستقیما زیر نظر صدر اعظم آلمان فعالیت میکند.
🔸ژنرال راینهارد گهلن که پس از شکست آلمان نازی شروع به همکاری با نیروهای اشغالگر آمریکایی کرده بود، با مساعدت آنها در سال 1946 «سازمان اطلاعاتی گهلن» را تاسیس کرد. این سازمان تا سال 1956 بطور کامل در خدمت سازمان سیا بود تا اینکه به عنوان بخش اطلاعاتی دولت آلمان غربی به آن منتقل شد و نام "بوندشناخریشتندیانتس" یا BND را به خود گرفت.
BND دارای 300 دفتر در آلمان و کشورهای دیگر است.
🔸این سازمان، حافظ امنیت و منافع آلمان در خارج از مرزها بوده و در مسیر این ماموریت از ابزارهای تکنولوژیک پیشرفته بهره میگیرد. این سازمان طبق آمار سال 2019 دارای 6500 کارمند و طبق گزارش سال 2021 نزدیک به 1.8 میلیارد یورو بودجه داشته است.
بر اساس قوانین جمهوری فدرال آلمان، یک کمیسیون، متشکل از نمایندگان مجلس این کشور، موسوم به هیات نظارتی مجلس(PKG)، بر فعالیت نهادهای امنیتی آلمان نظارت میکند. هر ایالت آلمان نیز دارای سرویس اطلاعاتی مختص به خود است.
🔸این سازمان، همکاری مستمری با سازمان های CIA و MI6 دارد.
🔸رئیس این سازمان «برونو کال» و مقر اصلی آن در برلین است.
🔸از وظایف و کارکردهای این سازمان در سال های اخیر می توان به مقابله با تروریسم بین الملل، اشاعه سلاح های کشتار جمعی و نقل و انتقال تکنولوژی های دوگانه، جرایم سازمان یافته، قاچاق سلاح و مواد مخدر، پول های کثیف، مهاجرت غیر قانونی و جنگ اطلاعاتی اشاره کرد.
.
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir