🔷 دادستان تراز جمهوری اسلامی کیست؟
🔸متأسفانه تعداد بسیار کمی از کسانی که به عنوان دادستان انتخاب شدهاند یا اساساً رسالت خود را آنگونه که باید نمیدانند و یا اینکه میدانند و به آن عملاً اعتقادی ندارند و چنین امری موجب ناامیدی مردم مستضعف گرفته تا خود قضات تحت نظارت ایشان شده که ضربه این تفکر به نظام مقدس جمهوری اسلامی و آرمانهایش بر هیچ کس پوشیده نیست.
🔸دادستان باید شخصی باشد که روح عزت، شجاعت، صلابت و به طور کلی روحیه مقاومت و معرفت همه شهدا، صلحا و آزادگان تاریخ در درونش نهفته باشد.
🔸دادستان واقعی کسی است که دنبال ستاندن داد است نه کسانی که در اتاق خود نشستهاند و سر در یک مانیتور و سیستم فرو کردهاند و کل ماموریت و آرمانگرایی خود را در آمارگرایی میبینند و هیچ کاری به دیگر شئونات این مسئولیت بزرگ ندارند و خدای ناکرده از سایه خود نیز میترسند و فقط دنبال ابقاء خود هستند که انشالله ما در سیستم چنین اشخاصی نداریم.
🔸دادستان تراز انقلاب اسلامی کسی است که اگر بیعدالتی ببیند و فریاد مظلوم را بشنود، تا جایی که میتواند به ندای «هل من ناصر» او لبیک گوید نه کسانی که برای آسایش و فراغت خود وقتی فسادی را میبینند روی خود را به سمت دیگری میکنند تا آنکه هیچ گونه مسئولیتی به گردنشان نیاید و حال آنکه چنین اشخاصی در فرض وجود اول به خود خیانت کردهاند، بعد به خون شهدا از شهید بهشتی گرفته تا حاج قاسم و روح الله عجمیان و آرمان علیوردی و همه آرمانهای انقلاب!
🔸آن چیزی که امروز تا حدودی گمشده سیستم قضایی و قضات است، شجاعت، حق طلبی و آرمانگرایی واقع بینانه است. یک ضعف دیگری هم که در قوه قضاییه وجود دارد و رهبر معظم انقلاب در دیدار سالانه خود با مسئولین عالی قضا در سال ۱۴۰۲ به آن اشاره کرد، بُعد رسانه ای دستگاه قضایی است و انصافاً دادستانهای شجاع و پای کار زیادی در جمهوری اسلامی وجود دارند و اقدامات بسیار خوبی انجام میدهند اما متأسفانه این اقدامات از دید مردم و رسانهها پنهان میماند که موجب میشود مردم خیال کنند که قوه قضائیه نسبت به حقوق آنها بی تفاوت است.
🔸با رعایت سایر شرایط قانونی و پس از هماهنگیهای لازم با مقامات ذی صلاح، هر یک از دادستانهای شهرستانها باید به طور هفتگی یا ماهانه و به طور کلی هر وقت اقدام مهمی انجام دادند، آن را در مهمترین پیام رسان و رسانه محل خدمت خود انتشار دهند تا از این طریق خدمات این دستگاه و قضات قدرتمند و قانون مدارش برای مردم تبیین شود و به تعبیر رهبر حکیم انقلاب اسلامی «امروز جنگ، جنگِ روایتهاست» و اگر قوه قضاییه به عنوان بخشی از نظام نتواند روایت واقعی و درست را از پدیدههای پیرامونی آن اعلام کند قطعاً دشمنان و بدخواهان روایت کذبی را به مردم عرضه میکنند که تجربه تلخ این موارد نیز بر هیچ کس پوشیده نیست.
🔸از طرفی، یک نکته مهم و بیتعارفی که وجود دارد این است قوه قضاییه باید یک فرایند بسیار دقیق را در خصوص انتخاب دادستانها به عنوان تصویری که مردم از قوه قضائیه میتوانند در شهرهای خود در ذهن داشته باشند اتخاذ نماید تا از انتخاب سلیقهای، رابطهای و به طور کلی انتخابهای فاقد پشتوانه علمی که موجب ناامیدی مردم و حتی قضات یک دادسرا میشود جلوگیری شود.
🔸هرچند که دادستان باید حکیم باشد و قاعده عقلی «اهم و مهم» و «دفع افسد به فاسد» را در دستور کار قرار دهد اما چنین امری فقط به عنوان یک تاکتیک در برخی موارد باید اتخاذ شود نه اینکه ملاک چنین امری را رویه قرار داد و از وظیفه اصلی خود دور ماند. سکون و ترس آفت داشتن مسئولیت است و دادستانی که ترس (نه تدبیر و تعقل) دارد، نتیجتاً عدالت ندارد و صلاحیت ماندن در این پست را ندارد و غاصب است حتی اگر دیگران به جهات منفی شخصیت او واقف نبوده و از او بابت عملکردش به طور هفتگی تقدیر و تشکر نیز نموده باشند.
🔸اگر شهید مرحمت بالازاده ۱۱ ساله، رضا پناهی ۱۲ ساله، حاج حسین همدانی ۶۱ ساله و سرباز قاسم سلیمانی فدایی اسلام، مردم و انقلاب شدند و حاج قاسم جمهوری اسلامی را حرم دانست، همه ما باید تمام تلاش خود را برای حفظ امنیت این حرم به عنوان محور مقاومت در این کره کوچک خاکی انجام دهیم تا در دنیا و آخرت در مقابل این بزرگواران روسفید باشیم.
🔸من حیث المجموع فضای حاکم بر قوه قضاییه مثبت و امیدبخش بوده و دادستانهای مقتدر، شجاع، حق طلب و با دغدغهای وجود دارد که شبانه روز پای کار امنیت مردم و انجام سیاستهای کلی قوه قضائیه ایستادهاند و در راه تقویت امنیت مردم از هیچ تلاشی دریغ نمیکنند که به شخصه با دهها تن از آنها از نزدیک رابطه صمیمی دارم و بر این امر واقف هستم و مطلب فوق در راستای جهاد تبیین و به عنوان وسیلهای برای پیشبرد و تعالی قوه قضائیه بیان شده است و بلاشک دستگاه قضایی پاکترین و سالمترین دستگاه اجرایی کشور است که اهل فن و اشخاص مطلع هیچ
تردیدی در این خصوص ندارند.