🍃🌺🍃
@meayar1 🇮🇷معیار
⚫️ احکام عزاداری در ماه محرم
✅
#نذر_دارای دو قسم است و هر دو صحیح میباشد: مطلق و مقید.
⭕️نذر مطلق، آن است که بدون شرط باشد، مثل اینکه گفته شود: برای خدا بر من است که ده هزار تومان به فقیر بدهم. نذر مقید آن است که مشروط به چیزی باشد، مثل اینکه گفته شود: اگر به سلامت به مقصد رسیدم، برای خدا بر من است که ده هزار تومان به فقیر بدهم.
در نذر مطلق، مطلقاً باید به نذر خود عمل نماید، ولی در نذر مقید، در صورت حاصل شدن حاجت، باید به نذر عمل کند.
✅ وفای کامل به نذر
⭕️ پس از انجام نذر شرعی، لازم است کاملاً به نذر عمل نمود نه بهطور ناقص، مثلاً اگر گوسفندی نذر شده که برای خدا در مجلس عزای سیدالشهدا علیهالسلام مصرف شود، تمام آنرا باید برای مجلس عزای آنحضرت به کار برند حتی باید پوست آن فروخته شود و در مجلس امام حسین علیهالسلام مصرف گردد، پس نذرکننده نمیتواند دل یا جگر یا بعضی قسمتهای دیگر آنرا برای خود بردارد، مگر آنکه در هنگام نذر استثنا کرده باشد.
⭕️ این تصریح فقها است که فرمودهاند: گوسفندى را كه براى صدقه، یا براى یكى از امامان علیهمالسلام نذر كردهاند، پشم آن و مقدارى كه چاق مى شود جزو نذر است و اگر پیش از آنكه به مصرف نذر برسد شیر بدهد، یا بچه بیاورد باید به مصرف نذر برسانند. (توضیحالمسایل محشی/2/620)
✅ آیا میتوان نذر را تغییر داد؟
⭕️ پس از آنکه نذر با شرایطش محقق شد نمیتوان آنرا تغییر داد. برای نمونه، به چند مثالی که فقها در رسالههای عملیه خود ذکر فرمودهاند اشاره مینماییم:
الف) اگر نذر كند روز معینى را روزه بگیرد، باید همان روز را روزه بگیرد و نمىتواند در آن روز مسافرت كند. (توضیحالمسایل محشی/2/616)
ب) اگر نذر كند كه به فقیر معینى صدقه دهد، نمى تواند آنرا به فقیر دیگر بپردازد و اگر آن فقیر بمیرد، بنابر احتیاط باید به ورثه او بدهد.