✅به نام خدای مهربان
✅زیر سایه او! (5)
درخت ها در مصحف شریف! (10)
4- درخت انار
رمّان که به معنی انار است و به درخت این میوه هم گفته میشود در قرآن کریم، در آیات ۹۹ و ۱۴۱ سوره مبارکه انعام برای انار دنیوی و یک بار هم در آیه ۶۸ سوره الرحمن برای انار بهشتی آمده است.
5- درخت سدر
سدر، همان درخت کنار است که «درختی است تناور و خاردار، بلندیاش تا ۴۰ متر میرسد؛ میگویند تا دو هزار سال عمر میکند. میوه آن به شکل سنجد و بعد از رسیدن، سرخ یا زرد رنگ و شیرین میشود...» (قاموس قرآن، ج۳، ص۲۴۶)
کلمه سدر، ۴ بار در قرآن کریم و در آیات ۱۶ سوره سباء، ۲۸ سوره واقعه، ۱۴ و ۱۶ سوره نجم آمده است؛ البته تنها در مورد اول اشاره به درخت سدر دنیوی میباشد. در مورد دوم درخت سدر، بهشتی و در دو مورد آخر اشاره به درختی است که پیامبر اکرم (ص) در شب معراج آن را مشاهده فرمود.
6- درخت مرخ و عفار
قرآن کريم در پاسخ منکران معاد ميفرمايد: «قُلْ يُحْيِيهَا الَّذِي أَنشَأَهَا أَوَّلَ مَرَّةٍ وَهُوَ بِكُلِّ خَلْقٍ عَلِيمٌ الَّذِي جَعَلَ لَكُم مِنَ الشَّجَرِ الْأَخْضَرِ نَاراً فَإِذَا أَنتُم مِنْهُ تُوقِدُونَ؛ بگو همان کسي که نخستين بار آن را آفريد، دوباره آن را زنده ميکند و او به هر مخلوقي داناست؛ همان کسي که براي شما از درخت سبز آتش آفريد و شما با آن، آتش ميافروزيد.» (يس: 79-80)
«شجر اخضر» را درخت مرخ و عفار دانستهاند که در زمان قديم، از آن براي آتش استفاده ميکردند، بدينگونه که شاخهاي سبز و تازه از درخت مرخ را بر شاخهاي از درخت عفار ميزدند و با آن آتش روشن ميکردند. (عبدالله بيضاوي، تفسير البيضاوي، ج 3، ص 447- ابن عاشور، التحرير و التنوير، ج 22، ص 280)
ادامه دارد ...
✏️
@medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc