علت پف نکردن کیک
بیشترین مشکل کیک پز ها پف نکردن کیک هست. خیلی وقت ها کیک حالت شیرینی به خودش می گیره و موادش به هم میچسبن و اصلا حالت پف دار ندارن چون:
_ تخم مرغ مستقیم از یخچال خارج شده و داخل کیک استفاده شده ( حتما باید برای همه نوع کیک تخم مرغ نیم ساعت داخل اتاق بمونه و بعد استفاده بشه).
_ مقدار مایعات مثل آب،شیر،ماست ،دوغ و ...دقیق نبوده یا مایع خیلی خیلی رقیق شده یا غلیظ.
_ میزان هم زدن خیلی کم بوده ولی در اواخر که نباید مواد هم بخوره زیاد هم خورده و از همه مهمتر مخلوط کردن دورانی در هم زدن رعایت نشده.
_ دمای فر یا خیلی زیاد بوده یا خیلی کم ( اگر زیاد باشه کیک پف نمیکنه و بیشتر نپخته میمونه و اگر کم باشه کیک پف میکنه ولی به مرور پفش رو از دست میده و سفت میشه )
_ فر از قبل گرم نشده ( اگر فر از قبل گرم نشه همه پف کیک میخوابه.
_مواد رو بدون اولویت دستور مخلوط کردید یعنی هرچیزی رو هر وقت خواستید ریختید. این موضوع خیلی زیاد پیش میاد و خیلی روی پف کیک تاثیر منفی داره.
_ از کره یا روغن سرد و آب نشده استفاده کردید یا خیلی داغش کردید و به مواد اضافش کردید.
_ بیکینگ پودر یا جوش شیرین به نسبت آرد کم بوده یا خیلی کهنه بوده ( اگر آرد مرغوب ندارید میزان رو باید 2 تا 3 برابر دستور بریزید تا نتیجه خوب بشه).
_ روغن یا کره رو بیشتر از حد معمول ریختید یا ظرف رو زیاد چرب کردید.
_ اندازه قالب نسبت به مایه کیک بزرگ یا خیلی کوچیک بوده. یا اینکه میزان 1سوم توش رعایت نشده ( یعنی فقط 1سوم قالب باید پر از مایه کیک بشه )
_ مواد خیلی کند آماده شده و فاصله بین تهیه مواد تا قرار گرفتن در فر خیلی خیلی زیاد بوده ( به نظر من حد اکثر زمان آماده سازی باید نیم ساعت تا 45دقیقه باشه علی الخصوص توی هوای سرد اصلا نباید بین تهیه و پخت فاصله بیفته چون رطوبت کیک کلا از بین میره و کیک پفدار نمیشه )
نکات مهم در مورد پخت کیک :
- برای تهیه کیک، قبل ازاینکه مواد کیک را آماده کنیم، فر را روشن می کنیم تا خوب گرم شود.
- برای اینکه کیک خوب پف کند، باید سفیده و زرده تخم مرغ را جدا کرده و هر کدام را در ظرف جداگانه خوب هم بزنیم.
- زمانیکه آرد را به مواد کیکمان اضافه میکنیم، نباید زیاد مواد را هم بزنیم، با قاشق به آرامی مواد را در یک جهت مخلوط می کنیم تا پف سفیده نخوابد.
- آرد کیک را قبل از استفاده 3 تا 4 مرتبه الک می کنیم تا هوا بگیرد و کیک خوب پف کند.
- بهتر است بیکینگ پودردر یخچال نگهداری شود تا خاصیت خود را از دست ندهد.
- بیکینگ پودر و آرد را با هم الک کرده، و بعد از اضافه کردن آن ها به مواد کیک، مخلوط را زیاد هم نمی زنیم.
- برای خوب پف کردن سفیده، مواد را از یک جهت هم بزنید.
- سفیده را باید تا حدی هم بزنید که به صورت خامه در بیاید و از ظرف نریزد و اگر آن را بیش از حد هم بزنید، کیک یا شیرینی خشک می شود.
- اگر کمی آرد یا چند قطره آبلیمو به سفیده اضافه کنید، هنگام هم زدن با هم زن دستی زودتر سفت می شود.
- اگر مقدار مایعاتی که برای تهیه کیک در نظر گرفته شده، به دقت اندازه گیری نشود و مقدار مایعات مورد استفاده، کم یا زیاد شود، کیک خوب پف نمی کند.
- اگر میزان مخلوط کردن مواد از حد معمول کمتر یا بیشتر شود، کیک خوب پف نمی کند.
- اگر دمای فر بسیار کم یا بسیار زیاد باشد، کیک خوب پف نمی کند.
- اگر هنگام مخلوط کردن مواد، ترتیب افزودن آنها رعایت نشده باشد، کیک خوب پف نمی کند.
- اگر کره یا تخم مرغ مورد استفاده خیلی خنک بوده باشد، کیک خوب پف نمی کند.
- اگر بیکینگ پودر مورد استفاده کم یا کهنه شده باشد، کیک خوب پف نمی کند.
- اگر میزان روغن مورد استفاده بسیار زیاد بوده باشد، کیک خوب پف نمی کند.
- اگر اندازه قالب نسبت به مایه کیک بزرگ بوده باشد، کیک خوب پف نمی کند.
- اگر فاصله زمانی مخلوط کیک آماده شده، و زمان قراردان آن در فر زیاد شود، کیک خوب پف نمی کند
💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥
╰━━═━━⊰❀👨🍳👩🍳❀⊱━━═━**
برای خانه اسم بگذار مثلا بیت الحسین،صبح که بیدار میشی بگو اینجا حرم امام حسین ع است و من خدام حسینم(.تا انگیزه ت بره بالا)
(خانم پرتو اعلم )
╰━━═━━⊰❀👨🍳👩🍳❀⊱━━═━
@menoeslami
@T_ASHPAZE سوال آشپزی