درباره رییس جدید بانک مرکزی
✍🏻 علی محمدی (کارشناس جبهه انقلابی جنوب)
✴️ قرار گرفتن مدیری بر ریاست بانک مرکزی که دارای مدیریت موفق در بازار سرمایه و متخصص در سیاستهای پولی و مالی است ،حداقل از دو جنبه نویدبخش روزهای خوب برای اقتصاد خواهد بود:
💵متنوع سازی تامین مالی: اقتصاد ایران از تک محوری بودن رنج میبرد. محور اقتصاد در ایران بر بانکهایی قرار گرفته که عمدتا زیان آفرین هستند، از فلسفه وجودی خود فاصله گرفتهاند و منبع تولید فساد در اقتصاد شدهاند.
از میان کل 1041 هزارمیلیاردتومان تامین مالی طی 5 ماه نخست امسال 87 درصد بار بر دوش بازار پول و 13 درصد بر عهده بازار سرمایه بوده است. مشارکت مثبت 35 واحد درصدی بازار پول، در مقابل مشارکت منفی 15 واحددرصدی بازار سرمایه در رشد تامین مالی 5 ماهه امسال، آماری بسیار نگران کننده است که نشان می دهد چگونه ظرفیت بازار سرمایه مغفول مانده است.
امید است اقای صالح آبادی که مدیریتی موفق در بازار سرمایه داشته، بتواند این ظرفیتها را فعال کند و با سازوکاری مناسب سهم بازار سرمایه را از تامین مالی اقتصاد بیشتر نماید.
💶 در حالی که ریاست بانک مرکزی باید دارای دکتری و تخصص در مدیریت پولی و مالی باشد اما هیچ کدام از چهار رئیس قبلی بانک مرکزی این ویژگی را نداشتند. آقای همتی دکتری اقتصاد کلان، آقای کمیجانی دکتری اقتصاد و آقای سیف دکتری حسابداری، آقای بهمنی دارای دکتری مدیریت بازرگانی بودند.
البته در کشور ما با توجه به شرایط خاصی که وجود دارد و وظیفه بانک مرکزی در تنظیم شاخصهای پولی و مالی، باید بتوان یک هماهنگی مناسبی بین نرخ بهره، نرخ سود، حجم پول و.... ایجاد نمود که این موضوع مستلزم داشتن آگاهی لازم در زمینه این شاخص ها و تاثیر آن بر اقتصاد خرد و کلان است.
با توجه به اینکه دکتر صالح آبادی از ابتدا در زمینه پولی و مالی تحصیل و سابقه مدیریت موفق دارد ، امید است شاهد روزهای بهتر در عملکرد بانک مرکزی باشیم.