🔺نشانه‌های چرب شدن کبد: خستگی نفخ بیش از حد صبحگاهی مشکلات هورمونی یبوست کاهش عملکرد سیستم ایمنی بیمار شدن مکرر 🔺عوامل تشدید کننده کبد چرب: مصرف زیاد ترشی، ماست و دوغ همراه غذا مصرف زیاد خیار در فصول سرد سال مصرف زیاد میوه و نوشیدن آب روی میوه مصرف زیاد غذاهای سرخ شده مانند فست فود و غذاهای چرب مصرف زیاد انواع سس، تنقلات شور و چرب، انواع خوراکی‌های دارای نگه‌دارنده کم مصرف کردن سبزی و آرد سبوس‌دار استفاده زیاد از غذاهای غلیظ مانند کله پاچه، سالاد الویه، کنسروها، غذاهای مانده پرخوری و در هم خوری عدم فعالیت روزانه و ورزش نکردن دیر خوابیدن و شب بیداری خوابیدن تا ظهر یا خواب طولانی بعد از ناهار نوشیدن آب یخ بعد ورزش، در استخر، ناشتا، میانه شب و... استرس مصرف زیاد الکل و مصرف نوشیدنی‌های الکلی تقلبی مصرف غذای پر حجم در ساعات انتهایی شب 🔸هنگامی که چربی پنج تا ده درصد وزن کبد را بگیرد، به آن کبد چرب گرید یک می‌گویند و اگر کبد وارد فاز التهابی شود به درجه دو می‌رسد. فیبروز و سیروز کبدی مربوط به درجه ۳ و ۴ هستند که سلامتی فرد را با مخاطره‌ای جدی روبرو می‌کنند.