⭕️ فیفا چهکاره است که درباره زنان ما تصمیم بگیرد/ اینطور نیست که کشورها مجبور به رعایت همه خواستههای فیفا شوند
👤 محمد صادق کوشکی، استاد دانشگاه:
🔹(فیفا نسبت به عدم حضور زنان در ورزشگاهها حساس شده است. این مشکل چرا حل نمیشود؟) این بحثی است که باید علمای دینی دربارهاش تصمیم بگیرند. حضور زنان در برخی از معابر بحثی دینی است و من نمیتوانم چیزی بگویم.
🔹(اما اصرار فیفا این موضوع را به چالشی عمومی تبدیل کرده است.) فیفا چهکاره است که درباره زنان ما تصمیم بگیرد و اصرار کند، به تصمیماش احترام بگذاریم؟ اینکه ما به دستور این نهاد و آن ارگان بینالمللی چشمبسته گوش کنیم، اصل حاکمیتمان را زیر سئوال میبرد. پس شما هم بهعنوان یک روزنامهنگار نباید این بحث را پیگیری کنید.
🔹مقررات بینالمللی نباید از کشورها چیزی را طلب کنند که با قوانین و عرف آنها مغایرت داشته باشد. بر اساس حقوق بینالملل هر کشوری حقوق داخلی خودش را دارد. پس اگر کشوری به هر دلیلی قانونی بینالمللی را در تضاد با آنچه در کشورشان اهمیت دارد، ببیند میتواند زیر بار خاستهشان نرود. چون هیچ حقوقی از حقوق داخلی کشورها برتر نیست و کشورها مطالبات جهانی را بر اساس حقوق داخلیشان یا میپذیرند، یا نمیپذیرند.
🔹ما کشوری مستقل هستیم و برای خودمان قانون داریم. اگر فردا فیفا از ما خواست، زنان با لباس آنچنانی داور ی کنند، تکلیف چیست؟ در چنین موقعهایی موضوع برای تصمیمگیری به دادگاه جهانی ورزش ارجاع میشود. یعنی اینطور نیست که کشورها مجبور به رعایت همه خواستههای فیفا شوند.
🔹(بحث حضور زنان در ورزشگاهها اتفاقی است که در بالای 99 درصد اعضاء حل شده است.) شما اصرار دارید که نظر من اشتباه است. حرفم را تکرار میکنم، درباره موضوعهای شرعی باید علما نظر بدهند و این بحثها نه به فیفا ربطی دارد، نهبه جاهای دیگر.
🔹(البته صاحبنظران دینی هم در موضوع حضور زنان در ورزشگاهها سلیقههای مختلفی دارند.) در چنین موقعیتی باید سراغ ولیفقیه رفت و نظر نهایی را از ایشان گرفت./ نواندیش