حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی در بازداشت ساواک چه شنید؟
نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/69
🔹در آن دوران، برخى از كوردلان ناآگاه زبان به انتقاد مىگشودند كه شعارنويسى به ديوار مدرسهاى كه افراد غير روحانى كمتر از آن گذر مىكنند، چه نتيجهاى در بردارد؟! به ما مىگفتند كه شما با اين كارهاى بيهوده! فقط دلخوش كردهايد! خودتان اعلاميه مىنويسيد، شعار مىسازيد و شبانگاه آن را به ديوار مدرسه نصب مىكنيد و صبحگاهان خود به پاى آن مىايستيد و به خواندن آن سرگرم مىشويد و «دلخوش مىداريد كه با رژيم سراپا مسلح مبارزه مىكنيد.»!
🔸رئيس ساواک قم نيز اين منفىبافىها را آموخته و شايد خود آن را به دهان منفىبافها انداخته بود. آنگاه كه نگارنده را دستگير و به ساواك قم بردند، او مطالبى از همين دست را مطرح كرد: «آيا در دل تاريک شب شعارى را به ديوار مدرسه نوشتن و يا اعلاميه را چسباندن و صبح پاى آن ايستادن و خود را به خواندن آن سرگرم كردن، به رژيم مقتدر و نيرومند ايران مىتواند ضربهاى وارد سازد»؟!
🔹ليكن اگر چنين بود و شعارهاى روشنىبخش و سازنده ديوارهاى
#فيضيه در تداوم نهضت روحانيت نقشى نداشت، چرا هر روز صبح مأموران مسلح با ترس و بيم و با تداركات امنيتى به مدرسه يورش مىبردند و آن را محو مىكردند؟ رژيم شاه و دستگاه ساواک، اثرات ژرف و گوياى آن شعارها و اعلاميهها را نيک مىشناخت. او مىدانست كه آن شعارها در مرحله اول در روحيه هزاران روحانى كه در آنجا رفت و آمد دارند، اثر بهسزايى مىگذارد و آنان را مىسازد و براى آينده آماده مىكند. ديگر آنکه وقتى
#زائران_قم به مدرسه فيضيه گذر مىكنند و آن شعارها و اعلاميهها را مىخوانند، در بازگشت به ديار خود، آن را به عنوان بهترين و ارزندهترين ارمغان براى ديگران بازگو مىكنند و بدينترتيب اخبار فيضيه در سراسر ايران منتشر مىشد و اندكى از جوّ سانسور شكسته مىگرديد.
🔹نگارنده بارها زائرانى را ديد كه قلم و كاغذ در دست داشتند و شعارهايى را كه بر در و ديوار فيضيه نوشته شده بود، يادداشت مىكردند. از اين روى مىديديم، در هر شهر و ديارى سخن از شعارهايى بود كه بر ديوارهاى مدرسه فيضيه نوشته شده بود. (نهضت امام خمینی، ج2، صص51-50)
🔊 بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی