داستان این ۳ سال و ۳ ماه
بازی کثیف علیه
تیم ملی جوانمردان -۱
1) تیم ملی کشورمان، با وجود شایستگیها و بازیکنان توانمندی که داشت، به یکی از شانزده تیمی پیوست که از حضور در مرحله دوم جامجهانی باز میمانند. قبل از هر چیز باید به همه بازیکنان که از دل و جان برای سربلندی و پیروزی کشور تلاش کردند، خدا قوت گفت.
تیم ما در بازی اول، گرفتار جنگ روانی گسترده حریفان و نابرادران شد و بنابراین نتوانست قابلیتهایش را به نمایش بگذارد. اما در بازی دوم با تجدید روحیه توانست بدرخشد و از سد تیم ولز بگذرد. کسب سه امتیاز این بازی، احتمالا مربی و برخی بازیکنان را به این صرافت انداخت که به جای بازی تهاجمی مقابل آمریکا، از همان ابتدا، محتاطانه بازی کنند تا با کسب یک امتیاز تساوی، صعود خود را قطعی کنند. تیم حریف در مقابل، تنها یک امتیاز داشت و ناچار بود برای صعود، فقط به بُرد بیندیشد. بنابراین برخلاف تیم ما، تردید و احتیاط را اول کنار گذاشت و از همان آغاز بازی، حمله کرد.
در این شرایط، تیم ما بهجای استفاده از ظرفیت مهاجمان و خط میانی که بارها زهر خود را به جان حریفان ریختهاند، مجبور به دفاع در بخش عمدهای از زمان بازی شد و تنها در 20 دقیقه پایانی بود که شمّهای از توان تهاجمی خود را به نمایش گذاشت.
2) باید در نظر داشت تیم حریف برخلاف تیم ما، آماج حاشیهسازی و عملیات روانی سنگین چند ماهه قرار نگرفته بود. تیم ملی ما در حالی در برابر بمباران سنگین تبلیغاتی قرار داشت، که ظرف چند سال گذشته از بُعد شارژ فکری، فرهنگی و روحی- روانی متولی نداشت.
این تیم، ظرف کمتر از سه سال، سه مربی خارجی (ویلموتس، اسکوچیچ و کیروش) را تجربه کرد و این در حالی بود که درباره چگونگی تعیین دو مربی قبلی و نقش دلالان و رفتارهای غیرحرفهای در آن، حرف و حدیث بسیاری وجود داشت. سالها بود برخی نابسامانیها در مدیریت فدراسیون فوتبال، مورد انتقاد کارشناسان دلسوز قرار داشت. نابسامانیهایی که در گروکشی، روابط ناسالم، دلال بازی، بیاعتنایی به نگاه مبنایی در زمینه روند تربیت بازیکنان، و نتیجهگرایی محض ریشه داشت.
یک نمونه روشن این نابسامانی، قرارداد عجیب با مارک ویلموتس است که ۸ خرداد ۱۳۹۸ سرمربی تیم ایران شد، اما چند ماه بعد (آذر ۱۳۹۸)، قرارداد وی به خاطر نتایج منفی و ناکامیهای تیم فسخ گردید. طبق این قرارداد که خرداد سه سال قبل (در دوره وزارت آقای سلطانی فر) بسته شده بود، ویلموتس حقوق یک سال (2/2 میلیون یورویی) را قبل از آمدن به ایران در ترکیه دریافت کرد. او همچنین با کمک دلالها، بندی را برای تلکه کردن در قرارداد گنجاند و ضمن شکایت 6/2 میلیون یوروی دیگر را طلب کرد! دادگاه داوری ورزش (CAS) سرانجام، با صدور حکم نهایی، فدراسیون فوتبال ایران را به پرداخت سه میلیون و ۳۲۵ هزار یورو محکوم کرد.
3) به اذعان رئیس وقت فدراسیون فوتبال، ویلموتس را وزیر ورزش سابق، به سفارش یک انجمن مشکوک هلندی- ایرانی به فدراسیون معرفی کرد! در یک بند از قرارداد که مورد سوءاستفاده ویلموتس قرار گرفت، این بود: «اگر سرمربی بخواهد قرارداد خود را یکطرفه و براساس قوانین مورد پذیرش فیفا و دادگاه CAS فسخ کند، میتواند حقوق ثابت سه ماه خود، یا رقمی مشخص (or a certain fea) را دریافت کند».
او حقوق سه سال را طلبکار شد؛ چون در نگارش توافق، شتابزدگی، بیدقتی و سرهمبندی صورت گرفته بود. قراردادی چنین مخدوش، چگونه تدارک شد؟ نقش دلالهای متنفذ در وزارت ورزش چه بود؟
💢ادامه دارد💢