🔰
#دانش_نظامی: سامانه پدافند هوایی برد بلند باور-٣٧٣
سامانه پدافند هوایی باور-٣٧٣، بلندبردترین سامانه دفاع هوایی نیروهای مسلح ایران است و بهعنوان یک دستاورد استراتژیک و بسیار مهم در حوزه دفاع هوایی ایران محسوب میشود. این سامانه در آخرین آزمایش خود هدفی را در برد بیش از ۴۵۰ کیلومتر توسط رادار بهینه شده کشف و در برد حدود ۴۰۵ کیلومتر ردگیری و در برد بیش از ۳۰۰ کیلومتر با موشک جدید صیاد ۴B مورد اصابت و انهدام قرار داد.
سامانه پدافند هوایی برد بلند باور-٣٧٣ سامانهای ساخته شده توسط وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران جهت درگیری با اهداف متخاصم هوایی در برد بیش از ٣٠٠ کیلومتر است. این سامانه برای اولین بار در سال ١٣٩۵ با حضور رئیس جمهور وقت و سردار دهقان وزیر دفاع وقت رونمایی شد.
پس از مشاهده عملکرد آمريکا در جنگ عراق و تجزیه و تحلیل اقدامات عملیاتی آمریکا توسط نیروهای پدافند هوایی ایران، ایران خریدهای گستردهای را در زمینه پدافندی آغاز کرد. خرید چند نوع رادار و سیستمهای شناسایی پسیو، سیستم جنگ الکترونیک و سیستمهای پدافندی کوتاه برد مانند TOR-M1 و BUK-M2 و خرید سامانه برد بلند S-300 PMU1 از این دست اقدامات است. همچنین در سال ٩۵ و با توقف تولید مدل سفارشی ایران، مدل PMU2 توسط روسیه به ایران تحویل شد.
لازم به ذکر است تا آن زمان بعضی از این خریدها وارد ایران شد و بعضی دیگر نیز به بهانه تحریمهای غرب و آمریکا علیه ایران، توسط روسیه به ایران تحویل داده نشد. از همین رو ایران دست به اصلاح ساختار پدافندی زده و به صورت جدی، ساخت و تولید بومی سامانههای پدافندی را آغاز کرد.
روند تولید و بومی سازی سامانه های دفاع هوایی ابتدا با بهروزرسانی اس ٢٠٠ شروع شد و ایران اقدام به اصلاح و تولید بومی موشک این سامانه کرد. تلاش های صنعت نظامی ایران در این زمینه منتج به تولید موشک طائر شد. در ادامه بومی سازی موشکهای سامانه های دفاع هوایی، ساخت موشکهای خانواده صیاد مانند صیاد ١، ٢ و ٣ طیف وسیعی از سامانههای بومی مانند سوم خرداد، طبس و تلاش را به مرحله عملیاتی رساند.
در بحث رادار نیز با خرید رادار گاما (Gamma)، ایران وارد فاز تولید و بومی سازی رادارهای آرایه فازی شد. لازم به ذکر است نیروهای پدافند هوایی ایران تا سال ٢٠٠٧ آموزشها و اطلاعات مورد نیاز در مورد سامانه اس ٣٠٠ را در روسیه دریافت کرده بودند.
طبق گفتههای امیر علیرضا صباحیفرد فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش، این محصول حاصل کار مطالعاتی بین پدافند هوایی، وزارت دفاع و برخی از دانشگاهها بوده که با همه فراز و نشیبهایی که داشت، در سال ۱۳۹۷ به مرحله شلیک آزمایشی رسید و در نهایت در سال ١٣٩٨ بهصورت رسمی تحویل نیروی پدافند هوایی ارتش ایران شد.
در نامگذاری این سامانه، “باور به توان داخلی” در کلمه “باور” نشان داده شده و “٣٧٣” نیز ابجد “یا رسول الله” است.
👈 مشاهده ویدیو، تصاویر و جزئیات بیشتر در:
✅
https://iswnews.com/83366