✅«استاد فکر» و مصباح اندیشه(ره)
✍محمدرضا باقرزاده
- تفکر فصل ممیز انسان از حیوان است و انسانیت انسان مرهون اساتید فکر و معلمان اندیشیدن است که رسالتشان شکوفا سازی انسانیت انسان است.
- استاد فکر هم استاد فکر، به معنای «اندیشیدن» است و هم استاد فکر، به معنای «اندیشه».
- استاد فکر صرفا استاد القاء اندیشه به هر قیمت نیست. اما در عین حال استاد اندیشه ناب هم هست.
- استاد فکر استاد تعیین ریل گذاری مسیر رسیدن به اندیشه صحیح است نه توضیح اندیشه صحیح و صرفا ارائه نتیجه صحیح
- استاد فکر استاد فراهم سازی فضای معنوی دستیابی به اندیشه صحیح اعم از فضای اخلاقی و طبعی و علمی و روانی و محیطی و ... است.
- استاد فکر معتقد به اختیار مبتنی بر تفکر و تفکر مبتنی بر اختیار است.
-استاد فکر خود را استاد ارشاد می داند نه مکلف به ایصال الی المطلوب که کار خداوندی است نه بشری.
- استاد فکر از آیات به آیت آفرین و مشار الیه آیت منتقل می شود. بر خلاف علوم انسانی غربی که انگشت اشاره را می بیند و تحلیل می کند نه صاحب انگشت را و نه مورد اشاره انگشت را.
استاد فکر یعنی استاد تفکر رسیدن و رساندن به نتیجه از طریق دلیل و برهان مداری است. یعنی رسیدن به نتیجه مدلل و نه نتیجه معلل.
استاد فکر مرزهای اندیشه دینی و غیر دینی را به خوبی و با شفافیت برای مخاطب دینی خود به خوبی تبیین می کند.
استاد فکر کسی است که گفتمان رقیب را خوب و حتی بهتر از خود رقیب می شناسد و مخاطب خود را از فضای گفتمانی اوبهبیرونهدایت می کند و این مهارت را دارد که مخاطب را از متن تفکر لیبرالیسم و ریلیتیویسم به گفتمان واقع گرایی حقیقت محور هدایت کند.
استاد فکر بیشتر روی روش ها تمرکز دارد و از روشها به نتایج می رسد ومی رساند. لذا روششناسی و تکیه بر اصالت روش مهمترین دغدغه استاد فکر است.
حرکت دادن قوا به فعلیت و شکوفا کردن استعدادهای بشری و فعال کردن گنجینه عقل در وجود انسان ها مهمترین رسالت مشترک نبی الهی و استاد فکر است.
استاد فکر؛ یعنی علامه مصباح؛ روحش شاد و راهش پر رهرو باد