🔴گناه حرامخوارى
✍گناه حرامخوارى، گناهى است كه به شكم چنگ مىاندازد.
فضل بن ربيع مىگويد: شريك بن عبدالله بن سنان نخعى در روزى كه او را به دربار مهدى عباسى، قبل از هارون، آوردند، مهدى عباسى به او گفت: شريك! نمىگذاريم از اين دربار بروى، مگر بعد از اين كه يكى از اين سه كار را قبول كنى:
🔸يا رئيس قو قضائى مملكت بشوى،
🔹شغل معلمى بچههايم را بپذير.
🔸 امروز ناهار پيش ما بمان.
شريك بن عبدالله بن سنان نخعى به فكر رفت كه اگر در نهايت به هر سه پيشنهاد خليفه نه بگويد، آخرش اين خواهد بود كه خليفه دستور مىدهد كه جلاد گردنش را بزند و او در اين صورت، جزو شهداى اصيل عالم مىشود، و سخن گفتن با خود را ادامه داد كه: اگر منصب قاضىالقضاتى مهدى (خليفه عباسى) را بپذيرد، با اين كار، خود را در لبه جهنم قرار مىدهد، و از طرفى، در صورت پذيرفتن پيشنهاد معلمى بچههاى خليفه، ممكن است آنها پيش او درس بخوانند و فردا رئيس مملكت بشوند و مثل پدرشان بر تمام اهل مملكت ظلم بكنند، او با اين كار خود، شريك ظلمشان مىشود؛ چون ظالمپرورى كرده و علمش را به دست نااهل داده است، و او نمىخواهد ظالمپرورى بكند، امّا پذيرش پيشنهاد خوردن يك ناهار با خليفه، عيبى ندارد.
پس به رئيس آشپزخانه گفت، فقط از مغز استخوان و شكر، چند نوع غذا درست كند و براى ناهار بياورد. رئيس آشپزخانه كه شاهد جريان بود، رفت و بعد از دو ساعت آمد و گفت: غذا آماده است؛ سفره را چيدهايم بفرماييد! آشپز به آرامى با خودش گفت: اگر شريك بن عبدالله بن سنان امروز اين غذا را بخورد، تا ابد رستگار نخواهد شد؛ يعنى آشپز هم فهميد شريك با خوردن اين ناهار، به چه عاقبت شومى دچار خواهد شد.
سرانجام شريك بن عبدالله كه غذاى حرام را خورد، هم منصب قاضىالقضاتى را پذيرفت و هم معلمى بچههاى خليفه را؛ چون گناه، آدم را زمينگير مىكند، و لقم حرام، تمام نور خدا را از باطن مىبرد.
📚محمود شهابى، ادوار فقه، ج 3، ص 591- 592.
ماجراى اين عالم، به ما هشدار مى دهد كه خوردن مال حرام، دينفروشى مىآورد. پس حرام نخوريد! حرام نپوشيد! در خانه حرام زندگى نكنيد! شغل حرام قبول نكنيد! كار حرام نكنيد! رشوه حرام نگيريد! به دنبال قصر نرويد! مال يك مملكت را اختلاس نكنيد! چرا كه به طور قطع به دينفروشى دچار مىشويد. خيلى جمله كوبندهاى است وكوهها تحمّلش را ندارند: «وَاللهِ بِعْتُ دِينِى.» به خدا سوگند! من دينم را فروختهام.
🆔
@mesagh