✅در سودان چه خبر است؟!
💥سودان تا سال ۲۰۱۱ بزرگترین کشور آفریقایی و البته به خاطر اتصال به دریای سرخ و دروازه ورود به مدیترانه همچنین دارا بودن بخش بزرگی از رود نیل و نیز رتبه بیستم در ذخایر نفت و ذخایر بیشمار معادن یکی از مهمترین کشورهای ژئوپلتیک آفریقا به شمار میرفت.
✔️بخش مسلمان نشین بیشتر در شمال سودان و جنوب آن بیشتر مسیحی نشین است!
📍در جنوب منابع بیشتری از نفت و چوب و جنگل و آب وجود دارد ولی شمال سودان موقعیت ژئوپلتیک بهتری دارد.
از گذشته شمال و جنوب سودان درگیریهایی داشتند تا اینکه در سال ۲۰۱۱ و در راستای وعده های غربی و با آرزوی تشکیل یک کشور ثروتمند مسیحی سودان جنوبی از سودان جدا و یک کشور مسیحی نشین در جنوب سودان شکل گرفت.
🔺 آشنایی با عمرالبشیر
🔸 طولانی ترین زمان حکومت در ۵۰ سال گذشته سودان، متعلق به حاکم اسلامگرا عمرالبشیر است (از ۱۹۸۹ به مدت حدود ۳۰سال ) بر سودان حکومت کرد.
در زمان حکومت او بود که، با تحریمهای غرب و تحریکات جنوب سودان، بخش جنوبی سودان جدا شد.
🔹 علی رغم شخصیت مستبد و دیکتاتور عمرالبشیر، اما به دلایلی همچون؛ رفتارهای ضد استکباریش وتوجه زیاد وی به مسائل قرآنی و فرهنگی در سودان و مبارزه او با فرهنگ منحط غربی و همچنین حمایت او از بشار و مخالفتش با داعش و نهایتاً حمایتهایی از ایران، با فشار غرب، حکم جلب بینالمللی عمرالبشیر توسط دادگاه لاهه صادر شد! تا پس از آن با تحریمهای متعدد وضعیت اقتصادی سودان را متشنج کنند.
🔸 این اقدامات به همراه جدایی جنوب سودان، باعث قدرت گرفتن گروههای شبهه نظامی در دارفور (غرب سودان) و تضعیف حکومت عمرالبشیر شد.
🔹در آن زمان علاوه بر وخامت ِ وضع سیاسی و اقتصادی، به علت خشکسالیهای متعدد در افریقا و کم شدن آب رود نیل، و کاهش تولید گندم سودان به ناچار قیمت نان را به سه برابر افزایش داد!
این افزایش زمینه ساز
#اغتشاشات جدیدی شد که در نهایت منجر به سقوط حکومت عمرالبشیر شد.
ادامه دارد...
برگرفته از مطالعات امنیت ملی