🔰گامی نو پیش روی علوم انسانی اسلامی
✍به گزارش روابط عمومی مجمع عالی علوم انسانی اسلامی، پس از پیشنهاد حجتالاسلام دکتر رئیسی در مورد اعطای جایزه مصطفی در حوزه علوم انسانی، حجتالاسلام دکتر شریفی دبیر مجمع عالی علوم انسانی اسلامی در نامهای به رئیسجمهور از این اقدام حمایت و ابعاد مختلف آن را تشریح کرد.
🔻متن این نامه از این قرار است:
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران حضرت آیتالله سید ابراهیم رئيسی
با تقدیم سلام و احترام
🔹همانطور که مستحضرید، علوم انسانی، «روح» و تعیینکنندهی «جهت» سایر دانشها است. تحولات و پیشرفتهای ملتها و جوامع، بیش و پیش از آنکه مربوط به علوم پایه و طبیعی و مهندسی باشد، مدیون علوم انسانی بوده است.
🔹به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی «همه دانشها، همه تحرکات برتر در یک جامعه، مثل یک کالبد است که روح آن، علوم انسانی است. علوم انسانی جهت میدهد، مشخص میکند که ما کدام طرف داریم میرویم.» به همین دلیل، انحراف در علوم انسانی موجب انحراف جهتِ حرکت بشر در همه حوزههای زیست فردی و اجتماعی انسان میشود.
🔹دنیای غرب که این حقیقت را به خوبی درک کرده است، از دهها سال پیش، با برگزاری رویدادهای بینالمللی، تعریف معیارهای علمسنجی و تعیین جایزههای مختلف، تلاش کرده است تا نوع نگاه و تلقی اومانیستی و لیبرالیستی خود از علوم انسانی را برجستهسازی کند و عالمان و محققان بزرگ را در گوشه و کنار عالم به سمت و سوی افکار و اندیشههای انحرافی و نادرست خود سوق دهد.
🔹«جایزه مصطفی» در حوزه علوم طبیعی و فناوریهای نوین در یک دهه گذشته، توانسته است ضمن جلب توجهات عالمان برجسته جهان اسلام، به مجمع و مرکزی برای همدلی و همافزایی بیشتر در جهت شناخت مسائل علمی جهان اسلام و تلاش در جهت رفع آنها تبدیل شود.
🔹پیشنهاد پیشبرده و داهیانه جنابعالی به مسؤولان برگزارکننده جایزه مصطفی مبنی بر اینکه «علوم انسانی» را نیز در کنار علوم پایه و مهندسی جزو رشتههای علمی این رویداد بزرگ و جهانی قرار دهند، نه تنها موجب غنای بیشتر این رویداد بزرگ و جهانی خواهد شد که بدون تردید تأثیری نمایان در جهتدهی الهی و اسلامی به علوم انسانی خواهد داشت.
🔹برجستهسازی «علوم انسانی اسلامی» و شناسایی و معرفی اندیشمندان و نظریهپردازان این حوزه، در قالب جایزه بزرگ و جهانی مصطفی، میتواند جایگاه علوم انسانی اسلامی را در فردسازی، جامعهپردازی و تمدنسازی بیش از پیش نمایان سازد.
🔹امید است که شورای عالی انقلاب فرهنگی و همچنین مسؤولان جایزه مصطفی برای عملی شدن این پیشنهاد، هر چه سریعتر اقدامات لازم را انجام دهند.
۱۴۰۲/۰۷/۰۹
احمدحسین شریفی
رئیس دانشگاه قم و دبیر مجمع عالی علوم انسانی اسلامی