🌴
#کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa
🛑📢 خاطرات آیتالله هاشمی رفسنجانی را چگونه بخوانیم؟/ گفتگوی ویژه با سلیمینمین(بخش اول)
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در گفتگو با تسنیم :
🔹خطای هاشمی دلیل بر غرضورزی نیست
🔹ممکن است آقای هاشمی به صورت خصوصی و یا در جلسهای غیررسمی از جمعی از خبرگان نظرسنجی کرده باشد و این در ذهنش مانده باشد و در هنگام نگارش خاطرات ذکر کرده که رایگیری کردیم و ایشان 14 رای بیشتر نیاورد.
🔹خطای آقای هاشمی در خاطرات سال 68 نه تنها به روند مذاکرات مجلس خبرگان ضربهای نمیزند، بلکه موجب تقویت جایگاه آیت الله خامنهای در زمان انتخاب به رهبری هم میشود.
🔹یکی از خطاهای انسانی، یکجانبهگرایی است. خاطرهنویسی به دلیل اینکه فرد از نگاه خود مینویسد یکجانبه است؛ اما تاریخنویسی چندجانبه است
🔹یکی دیگر از خطاهای انسانی، تصورات ذهنی است.
🔹 دفاع ناخودآگاه از مواضع شخصی یکی دیگر از خطای انسانی است.
🔹قضاوتی که آقای هاشمی در خاطرات سال 58 در مورد امیرانتظام کرده است، قطعاً قضاوت ایشان در سال 58 نیست. آقای هاشمی آن سالها از منتقدان جدی نهضت آزادی بود. حتی برخی از نهضت آزادیها هم منتقد امیرانتظام بودند
🔹اوایل انقلاب به مدت مثلاً هر یک ربع یک بار در سخنرانیها مردم شعار "الله اکبر، مرگ بر آمریکا و ..." سر میدادند. پخش مرتب این شعارها در رسانهها، به لحاظ حرفهای رسانهای درست نبود؛ چرا که وقت زیادی از یک پخش تلویزیونی میگرفت. از این رو از امام درخواست شد تا شعارهای پس از "الله اکبر" در پخش از تلویزیون حذف شود. آقای هاشمی بعدها موضعش نسبت به آمریکا تغییر پیدا کرد و عنوان کرد که امام با حذف شعار "مرگ بر آمریکا" موافقت کرد!
🔹بخشی از خاطرات هاشمی خلاصه و نقد شده است
🔹ملاحظه شخصی هاشمی در مبهمنویسی خاطرات این بود، که برخی از مسائل سیاسی را هم میخواهد گفته باشد و هم میخواست حق تفسیر را برای خودش نگه دارد. او ملاحظه خانوادگی هم داشت، چرا که خانوادهاش سرک میکشیدند و ممکن بود از مسائل سری نظام مطلع شوند.
👌
#خوراک تحلیلی وخبری ویژه ی نخبگان، اساتیددانشگاه وتحلیلگران👇
#کانال_میثاق_در_نرم_افزار_eitaa 🇮🇷
https://eitaa.com/mesagh