میوه و سفرآرایی مرضیه بانو
نان شیرمال مجلسی. مواد لازم: یک سوم لیوان آب ولرم یک قاشق چایخوری شکر یک قاشق غذا خوری پودر خمیر مایه فوری(حتما تازه) 200 گرم کره ذوب شده یک عدد تخم مرغ نصف قاشق چ خ وانیل 4 لیوان دسته دار فرانسوی آرد سفید قنادی نصف لیوان شکر یک لیوان شیر یک عدد زرده تخم مرغ + نوک ق چ پودر زعفران یا زعفران دم کرده یک قاشق غ خ + دو ق غ شیر = برای رومال مغزیجات یا کنجد برای تزیین طرز پخت: اول میریم سراغ درست کردن مایه خمیر. یک سوم لیوان آب ولرم را در کاسه ای ریخته و یک قاشق چ خ شکر و یک قاشق غ خ (لوازم قنادیا و سوپر مارکت ها دارن) داخل فیلم هم نشون دادم پاکتش رو☺️👇 میریزیم و یه هم کوچولو میزنیم و درشو با یه بشقاب میبندیم و میزاریم کنار تا ده دقیقه حسابی پف کنه و عمل بیاد🌺🌺 در کاسه ای نسبتا بزرگ، یک لیوان شیر و نصف لیوان شکرو 200 گرم کره ذوب شده( یا روغن جامد ذوب شده) و یک عدد تخم مرغ را مخلوط کرده و نصف قاشق چایخوری وانیل بهش اضافه میکنیم. خمیر مایه عمل اومده را داخل مواد میریزیم و 4 لیوان آرد سفید الک شده را کم کم اضافه کرده و هم میزنیم. لیوان چهارم را کم کم اضافه میکنیم و با دست شروع به ورز دادن میکنیم. کمی آرد کنار دستمون میگذاریم و تا جایی آرد اضافه میکنیم تا خمیر به دستمون نچسبه. خمیر را وسط کاسه میزاریم و روی کاسه را با پلاستیک یا سلفون میپوشانیم و جای گرم قرار میدهیم تا یک ساعت تا یک و نیم ساعت خمیرمون حجمش دوبرابر بشه. کف سینی یا قالب کمربندی را کاغذ روغنی پهن میکنیم و به هر شکلی که مد نظرمونه به خمیر شکل میدهیم. من از خمیر داخل اموزشم( در کلیپ ) گلوله های کوچک درست کردم و کنار هم قرار دادم . میتوانید مانند کلوچه های کوچک خمیر را گلوله کنید و روشو مهر (مخصوص کلوچه که لوازم قنادیا دارن) بزنین و یا با دست کمی پهن کنید(مثل کلوچه) و داخل سینی فر با فاصله ی مناسب بچینید(چون پف میکنن به هم نچسبند). برای رومال نان، یک عدد زرده تخم مرغ و دو قاشق غ خ شیر و کمی پودر زعفران یا زعفران دم کرده مخلوط میکنیم و روی نان ها می مالیم و با کنجد یا مغزیجات تزیین میکنیم. یک ساعت دیگه اجازه میدهیم خمیرها پف کنند و داخل فر از قبل گرم شده با درجه 150 به مدت 50 دقیقه میپزیم. 🔴 درجه حرارت فر ها با هم متفاوت است پس زمانی که نان ها حسابی پف کرد پس از ۲۵ دقیقه دست بزنید اگر سفت شده و پخته شده کمی گریل را روشن کنید تا روی نان ها طلایی بشن😍 🔴من سه قاشق غ خ عسل و ۳ ق غ خ اب مخلوط کردم و با برس سیلیکونی روی نان داغ زدم این کار کاملا سلیقه ای هست. این نان بسیار پوک و پفکی میشه و بی اندازه خوشمزس. 🔴 وقتی نان ها از داغی افتادند لای سفره تمیز بپیچید و یا داخل پارچه ای تمیز گذاشته و پارچه را داخل نایلون بگذارید و گره بزنید تا تازه بمونن😍☺️ @mivhe71