اختلافات
#قطر با چهار کشور عربی پایان یافت
🔸به گزارش پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام؛ کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با امضاء توافقنامه پایان محدودیتها علیه قطر، به بحران روابط خود با این کشور پایان دادند.
پس از میانجیگری آمریکا و توافق اولیه قطر و عربستان سعودی مبنی بر رفع محاصره و پایان بحران، امیر قطر روز گذشته برای شرکت در چهل و یکمین نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به شهر العلا در عربستان سفر کرد و بن سلمان از وی استقبال گرمی به عمل آورد.
در جریان این دیدار، ولیعهد سعودی و امیر قطر درباره روابط دو جانبه و گسترش همکاریها گفتگو کردند و گفته میشود در گام اول این توافق حریم هوایی، دریایی و زمینی عربستان به روی قطر باز شده است.
در نشست شورای همکاری خلیج فارس نیز "جرد کوشنر" مشاور ارشد رئیس جمهور آمریکا در امور خاورمیانه و شماری دیگر از سیاستمداران آمریکایی حضور داشتند.
در نشست شورای همکاری خلیج فارس نیز ولیعهد سعودی به خطرات جمهوری اسلامی اشاره کرد و ایران را تهدیدی برای صلح و امنیت در جهان خواند و خواستار محدودیت قدرت موشکی ایران شد.
بحران کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس در ژوئن سال ۲۰۱۷ میلادی آغاز شد و طی آن عربستان، مصر، امارات و بحرین روابط دیپلماتیک و تمامی راههای ارتباطی خود با قطر را به دلیل روابط نزدیک با ایران و حمایت از تروریسم، قطع کردند و برای پایان این بحران شروط سنگینی را برای قطر گذاشتند.
دولت قطر نیز همواره این ادعاها را رد کرده و برای زیانهای ناشی از محاصره اقتصادی تقاضای خسارت کرده بود.
▪️ پینوشت: دلایل پایان منازعه قطر و کشورهای حاشیه خلیج فارس را میتوان در دو موضوع دنبال کرد:
۱- احساس خطر عربستان سعودی از سوی ایران در غیاب احتمالی آمریکا در منطقه در آینده. چرا که اوضاع داخلی آمریکا پس از مقاومت ترامپ در پذیرش شکست در انتخابات و روی کار آمدن دموکراتها، دچار تشنج شده است. کشورهای عربی نیز تحلیل شان بر اینست که در صورت روی کار آمدن جوزف بایدن، دموکراتها مذاکره با ایران را بر جنگ ترجیح میدهند و قدرت آنها مجددا در دور کاهش خواهد افتاد. بنابراین بایستی اختلاف با قطر را پایان داد.
۲- احتمال جنگ با ایران در روزهای اخیر و پیشرو افزایش یافته و قطر به منظور وحدت کشورهای عربی، افزایش فشار بر ایران و همچنین پروژه عادیسازی روابط با اسرائیل، بایستی در جبهه ائتلاف سعودی_رژیم صهیونیستی قرار داشته باشد. میانجیگری کوشنر در پایان این منازعه گویای این مسئله است.
✅
@mmenhaj