✅ روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «عوامل تضعیف فرهنگ
#بسیجیگری و
#ایثار و
#شهادت طلبی»
✍️ مناسبت روز: در «
#هفته_بسیج» قرار داریم و در روزهای گذشته به برخی از عوامل دخیل در حفظ، تداوم و توسعه فرهنگ بسیجیگری و ایثار و شهادت طلبی در جامعه پرداختیم، اما برای بررسی بیشتر و بهتر در رابطه با این فرهنگ انسانساز، در سخن امروز نیز به برخی از عوامل تضعیف این فرهنگ متعالی اشاره مینمائیم؛
هرچند در کل، میتوان فِقدان عواملِ تقویت فرهنگ شهادت طلبی، که در روز گذشته ذکر شد را، به عنوان عوامل تضعیف این فرهنگ فاخر تلقی کرد؛ اما اگر بخواهیم این عوامل را از هم تفکیک کرده و بررسی دقیقتری نماییم، باید عوامل تضعیف را به دو دستهی «درونی و بیرونی» تقسیم کنیم:
✅ بخش اول: «عوامل درونی» است که غالباً بر اثر بیدینی و ضعف بینش افراد در توحید و معاد میباشد، عبارت است از:
1️⃣ «ترس»:
یکی از شیوههای نفوذ شیطان در درون انسان، القاء ترس و تقویت آن در ابعاد مختلف است؛ چنانچه قرآن کریم دراینباره میفرماید: «فقط شیطان است که پیروان خود را میترساند، (پس) اگر ایمان دارید، از آنها نترسید و (فقط) از من پروا داشته باشید» (آلعمران/۱۷۵)
این ترسِ شیطانی، همواره به سراغ انسان میآید تا هرگز آسایش و راحتی خود را به خطر نیاندازد!
2️⃣ «فراموشی مرگ»:
یکی دیگر از موانع بزرگ در این عرصه، که در اثر ضعف ایمان و باور آدمی نسبت به سرای آخرت و روزِ حساب میباشد، فراموشی مرگ است؛ چنانچه امیرالمؤمنین (ع) وقتی صدای خنده مردی را در تشییع جنازهای شنیدند، فرمودند: «گویی مرگ در دنیا، بر غیر ما نوشته شده! و گویی حق بر غیر ما واجب گشته! گویی این مردگانی را که میبینیم، مسافرانی هستند که به زودی به سوی ما باز میگردند! پس آنها را در قبرشان میگذاریم و میراث آنها را میخوریم، مانند کسی که بعد از آنها جاودانه است!!!» [نهجالبلاغه حکمت ۱۲۲]
3️⃣ «ضعف حمیت و غیرت دینی» نیز یکی دیگر از عوامل تضعیف روند توسعه فرهنگ شهادت طلبی است؛ چنانچه خداوند در قرآن کریم میفرماید: «به آنها گفته شد بیایید در راه خدا نبرد کنید و یا لااقل از حریم خودتان دفاع کنید؛ پس آنها (به دروغ) گفتند، اگر میدانستیم جنگی روی خواهد داد، از شما پیروی میکردیم؛ اما آنها در آن هنگام به کفر نزدیکتر بودند تا به ایمان؛ و به زبان خود چیزی میگفتند که در دلهایشان نبود؛ و خداوند به آنچه کتمان میکردند آگاهتر است». (آل عمران/۱۶۷).
لذا اگر آنها، غیرت داشتند از دین الهی دفاع میکردند و یا حداقل از وطن و ناموس خودشان دفاع مینمودند.
✅ اما بخش دوم از عوامل مؤثر در تضعیف توسعهی فرهنگ بسیجیگری و شهادتطلبی، «عوامل بیرونی» است که عبارتند از:
1️⃣ «تضعیف اعتقادات و باورهای دینی» از طریق تحریف حقایق و شبهه افکنی و القاء این مطلب به جامعه که «دین» قدرت اداره زندگی بشر را ندارد!
2️⃣ «تهاجم فرهنگی و ترویج فساد و بیبند و باری و آزادی ارتباطات نامشروع» از طریق فضای مجازی و حقیقی؛
3️⃣ «تولید و توزیع و گسترش مواد مخدر و مسکرات» مخصوصاً در بین جوانان؛
4️⃣ «کسب مال نامشروع و ترویج حرام خواری» و...
که هر یک از این موارد در تضعیف و از بین بردن روحیهی بسیجیگری، ایثار و شهادتطلبی کافی است و برای حفظ این فرهنگ انسانساز، باید از تمامی عوامل ذکر شده حذر نمود.
✍️ در پایان بدیهی است برای تداوم و ارتقاء این فرهنگ متعالی در جامعه اسلامی، لازم است که تمامی رسانهها، کتب درسی و مسئولان و افراد فعال در عرصه تعلیم و تربیت، تمامی مساعی خویش را به کار بسته و تمامی امکانات خود را متمرکز بر ارائه معارف دینی و انقلابی در همه جوانب و تبیین نقش و سیره شهدا و ایثارگران نمایند و هرگز نباید فراموش کنیم که چقدر مدیون ایثار بسیجیان و خون شهدا هستیم و به راستی اگر آنها نبودند، امروز اثری از امنیت، آزادی و عزت در ایران اسلامی نبود.
📚 برداشتی از کتاب قیام و انقلاب مهدی به ضمیمه شهید، نوشته استاد مطهری (ره)
✅با ما همراه شوید.
🔗ایتا:
نگهبان
https://eitaa.com/mnegahban