⁉️ متن شبهه👇👇
🔴 یادم میآید زمانی مرحوم دستغیب روی منبر گفت:
مورچهها روز عاشورا و تاسوعا هرچه دانه در کنار لانه آنها بگذارید هم بر نمیدارند؛ زیرا مشغول عزاداری برای امام حسین هستند.
من آنموقع ۸ ساله بودم؛ کلاس دوم ابتدایی. از پای منبر که بیرون رفتم، مستقیم به صحرا رفته و مقداری گندم و پرسبزی خشک دور لانه مورچه ریختم. مدتی نگذشت که آمدند و دانهها را بردند. سوسک له شدهای هم آنجا بود و صف طویلی از مورچهها مشغول بردن قطعات بدن سوسک جمع شدهبودند.
فردا پای منبر آقای دستغیب پرسیدم: آزمایش من خلاف نظر شما را ثابت کرد. و موضوع را توضیح دادم.
او گفت این مورچهها کافر بودهاند. برو روی مورچههای مسلمان این آزمایش را انجام بده تا صحت ادعای مرا ببینی...
دکترصالحی
✅ پاسخ شبهه 👆👆 👇👇
🔵 خب! باز هم با یک متن مواجه هستیم که می خواهد ما را به تفکر وادارد؛ اما چند نکته:
1⃣ متن میگوید حتی حرف یک روحانی بالای منبر هم باید معقول و قابل آزمایش باشد!
❓خب سوال اول اینکه، به چه دلیل، خاطره ای که هیچ سندی ندارد را من باید بپذیرم؟
❓دکتر صالحی کیست؟
❓چرا نام کوچک و مشخصاتش ذکر نشده؟
❓از کجا معلوم مرحوم دستغیب این ادعا را کرده باشد (غذا نخوردن مورچه ها در عاشورا و تقسیم بندی مورچه ی مسلمان و کافر)؟
❓آیا امکان ندارد این حرف دروغ باشد؟
👈 عقل من میگوید دستکم پنجاه درصد این انتساب به مرحوم دستغیب دروغ است! پس به راحتی آن را نمیپذیرم!
2⃣ آیا متن میخواهد با آوردن لقب دکتر برای صالحی، توجیه عقلانی برای نقل خاطره ی خود در من ایجاد کند؟ (تکنیکی روانشناختی برای ایجاد مرجعیت و اعتبار سخن!) و یا با استفاده از روشِ «هرچه دروغ بزرگتر، قابل باورتر» بخواهد من را میان سخن یک دکتر و امکان دروغ بودن استناد (تقسیم مورچه به مسلمان و کافر) متحیّر بگذارد؟! 🤔
3⃣ اصلاً چون من خودم آقا یا خانم صالحی را ندیدم و با گوش خود نشنیدم (و تجربه نکردم) نمی توانم نقل قولِ متن بالا را بپذیرم! ❗️(هدف اصلی متن این است که ما هر حرفی را بدون استدلال نپذیریم.)
4⃣ روشنفکر عزیز! لطفا کپی برداری نکن! اسلام برخلاف مسیحیت، ایمان را از عقل جدا نمی کند و ناسازگاری عقل و ایمان را نباید از مسیحیت به اسلام تعمیم داد. ❌
اسلام میگوید ایمان باید عقلانی باشد و آموزه های اسلام یا خود عقل پذیراند و یا مبانی و راه اعتبار آن. (مانند آنکه پیامبر و عصمت وی را با عقل اثبات کنیم و سپس به حرفهایش گوش دهیم؛ مانند اعتبار سخن کارشناسی پزشک).
5⃣ آیا هرچه قابل آزمایش نباشد را باید انکار کرد؟ مثلا صدای مورچه ها را ما نمیشنویم؛ اما دانشمندان میگویند که به دلیل تفاوت فرکانس صدا با دستگاه شنیداری ما، صدای مورچه ها قابل شنیدن نیستند! اساساً آیا مگر ما تاثیر همه داروها را آزمایش میکنیم و سپس آن را مصرف. و یا اینکه به نظر پزشک متخصص اکتفا میکنیم؟ (پس لطفا پز روشنفکری ندهیم که "هرچه را به آزمایش نیاید مورد قبول نیست." این شعارهای پوزیتویستی خیلی وقته که در غرب از مُد افتاده).
6⃣ البته باید به منبری ها و مبلغان اسلام تذکر داد که باید با دقت مطالب صحیح را به مخاطبان خود منتقل نمایند و هر سخنی را به اسلام نسبت ندهند و تقسیم مورچه به مسلمان و کافر (در داستان بالا) سخن درستی
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup