💎
شکوه و جلال عبادت فاطمه
پیامبر اکرم(ص) فرمود: «مَتی قامَتْ فِی مِحرابِها بَیْنَ یَدَیْ رَبِّها جَلَّ جَلالُهُ زَهَرَ نُورُها لِمَلائِکَةِ السَّماءِ کَما یَزهَرُ نُورُ الْکَواکِبِ ِلاَهلِ الاَرضِ؛ وقتی [فاطمه] در محراب عبادتش در پیشگاه الهی به عبادت میایستد، نورش برای فرشتگان آسمان میدرخشد؛ همانطور که نور ستارگان برای اهل زمین میدرخشد». وقتی حضرت در محراب میایستاد، در عالم غوغا میشد. خداوند متعال همه را خبر میکرد و فراخوان میداد که: «یا مَلائِکَتِی أُنظُرُوا إلی اَمَتی فاطِمَةَ سَیِّدَةُ إمائی قَائِمَةٌ بَیْنَ یَدَیَّ تَرتَعِدُ فَرائِصُها مِنْ خِیفَتِی وَ قَدْ أَقبَلَتْ بِقَلبِها عَلی عِبادَتی» ای فرشتگان من، نگاه کنید به کنیز و بندهی من، فاطمه، که سَرور کنیزان و بندههای من است. ببینید چگونه در پیشگاه من به عبادت ایستاده و در محراب عبادت، تمام ارکان وجودش از خوف من میلرزد و با همهی قلبش به عبادت من روی آورده است».(۲)
💎
شکوه و جلال علم و عرفان فاطمه
خداوند شکوه و منزلت حضرت آدم را با علم الاسما او به فرشته ها اثبات فرمود. علم و دانش و معرفت، قدر و منزلت افراد را نشان میدهد.
در علم الهی حضرت فاطمه(ع) سخنان شگفت انگیزی وارد شده است و در روایت داریم حضرت مهدی که ۲۵ حرف از ۲۷ حرف علوم انبیاء را که منبع اصلی هدایت انسان و منبع عرفان اسلامی است ، را به جهانیان تعلیم خواهد فرمود.
و یکی از اصلی ترین منابع علمی ان حضرت مواریث علمی فاطمی است .که در قالب سه کتاب« جفر» ،« جامعه» و « مصحف» از آنها تعبیر می شود.
💠
حکایت
سلمان می گوید: عمار به من گفت: آیا از امر تعجب آوری برای تو خبر دهم! گفتم: بگو. عمار گفت: [روزی] همراه علی (ع) بر فاطمه زهرا (ع) وارد شدیم. هنگامی که نگاه زهرا (ع) به علی (ع) افتاد، گفت: «اُدْنُ لاُِحَدِّثَکَ بِما کانَ وَبِما هُوَ کائِنٌ وَبِما لَمْ یَکُنْ اِلی یَوْمِ الْقِیامَةِ حِیْنَ تَقُومُ السّاعَة؛ [علی جان! ] نزدیک بیا تا تو را از آنچه که در گذشته بوده [و اتفاق افتاده] و آنچه در حال به وقوع پیوستن است و آنچه که به وقوع نپیوسته [و در آینده رخ خواهد داد] تا روز قیامت؛ زمانی که محشر برپا می شود، خبر دهم.»
دیدم امیر مؤمنان (ع) به عقب برگشت و نزد پیامبر اکرم (ص) مشرّف شد. حضرت فرمود: ای ابا الحسن! نزدیک بیا. علی (ع) نزدیک پیامبر (ص) نشست. بعد از اینکه آرام گرفت؛ پیامبر اسلام (ص) فرمود: من خبر دهم یا خود خبر می دهی؟ عرض کرد: خبر دادن از شما زیباتر است. آنگاه حضرت جریانی را که بر علی گذشته بود، شرح داد.
علی (ع)عرض کرد: آیا نور فاطمه از نور ما می باشد؟ حضرت فرمود: مگر نمی دانی؟ آنگاه علی سجده شکر انجام داد.
سپس حضرت علی (ع) نزد فاطمه (ع) آمد و او خطاب به علی (ع) گفت: «کَاَنَّکَ رَجَعْتَ اِلی اَبِی فَاَخْبَرْتَهُ بِما قُلْتُهُ لَکَ؛ گویا نزد پدرم رفتی. پس آنچه را گفته بودم، به او خبر دادی؟» علی (ع) فرمود: چنین است ای فاطمه! «فَقالَتْ: اِعْلَمْ یا اَبَا الْحَسَنِ اِنَّ اللّهَ خَلَقَ نُورِی... وَاَنَا مِنْ ذلِکَ النُّورِ اَعْلَمُ ما کانَ وَما یَکُونُ وَما لَمْ یَکُنْ یا اَبَا الْحَسَنِ اَلْمُؤْمِنُ یَنْظُرُ بِنُورِ اللّهِ تَعالی؛ آنگاه فاطمه (ع) فرمود: بدان ای ابا الحسن! خداوند نور من را آفرید... من از همان نورم، گذشته و آینده و حال را می دانم. ای ابا الحسن! مؤمن با نور خدای تعالی نظر می کند (و از امور پنهانی آگاهی می یابد).»(۳)
💎
شکوه و جلال حشر فاطمه
پیامبر (ص)فرمود:«فاطمه جان، هنگامی که به وسط جمعیّت حاضر در قیامت می رسی، کسی از زیر عرش پروردگار، به گونه ای که تمام مردم صدایش را بشنوند، فریاد می زند: «غضوا أبصاركم حتى تجوز فاطمة الصديقة بنت محمد ومن معه»
چشم ها را فرو پوشانید و نظرها را پایین افکنید تا صدّیقه فاطمه، دخت پیامبر(ص) و همراهانش عبور کنند. هنگامی که به همان اندازه از آرامگاهت دور شدی، مریم دختر عمران، همراه هفتاد هزار حورالعین به استقبالت می آید و بر تو سلام می گوید. آنها سمت چپت قرار می گیرند و همراهت حرکت می کنند. آنگاه مادرت خدیجه، اوّلین زنی که به خدا و رسول او ایمان آورد، همراه هفتاد هزار فرشته که پرچم های تکبیر در دست دارند، به استقبالت می آیند. وقتی به جمع انسان ها نزدیک شدی، حوّاء با هفتادهزار حورالعین به همراه آسیه نزدت می آید و با تو رهسپار می شود.»(۴)
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.بحارالانوار، ج ۴۳، ص۴.
۲.بحارالأنوار، ج ۴۳، ص۲۲۶
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
#مولودیه
#حضرت_زهراسلام_الله_علیها
#خطابه
#مهندسی_فرهنگی
https://eitaa.com/joinchat/1801519111Cba7e16497a